La Patum 2020 busca cartell anunciador i manté els 1.000 euros de premi per al guanyador

L’Ajuntament de Berga ha obert el període per a la presentació d’aspirants a ser el cartell de La Patum de 2020. El Concurs de cartells és un certamen adreçat a persones majors de 18 anys que té per objectiu escollir l’obra que anunciarà les festes de Corpus d’enguany, que se celebraran del 10 al 14 de juny.

El concurs artístic, com cada any, comptarà amb un jurat qualificador encarregat de seleccionar les propostes finalistes que seran sotmeses a votació popular per triar-ne la guanyadora. El termini per a la presentació d’obres és obert i es permetrà la presentació d’un màxim de dos treballs per participant que hauran de ser originals, inèdits i anònims. Es mantindrà el format vertical, de 38×60 centímetres i caldrà presentar les obres sobre un suport de cartró ploma d’uns 5 mil·límetres de gruix.

Totes les propostes hauran d’incloure obligatòriament la inscripció: CIUTAT DE BERGA – LA PATUM – CORPUS DE 2020. La temàtica del cartell és oberta, però haurà de ser adient a la festa que motiva el concurs. Tanmateix, els treballs podran ser elaborats amb qualsevol tècnica artística, però la proposta presentada haurà de ser el resultat de l’obra prèviament digitalitzada per evitar les dificultats que poden comportar els dissenys realitzats amb tècniques de relleu o collage a l’hora de ser reproduïdes o impreses.

Dos mesos per a la creació de les obres

Les propostes es podran presentar fins al 3 d’abril de 2020, a les 2 del migdia (14h). L’Oficina de Turisme de Berga (C/ Mare de Déu dels Àngels, 7) serà el punt d’entrega de les obres. La dotació econòmica dels premis es mantindrà respecte les dues últimes edicions en què es va establir un premi de 1.000 euros per a la proposta guanyadora i 300€ per a l’accèssit.

La votació popular decidirà la proposta guanyadora

Un jurat tècnic revisarà els treballs participants per comprovar el compliment de les bases en la seva totalitat. Així, totes les propostes que incompleixin qualsevol dels criteris establerts seran desqualificades i no s’inclouran en el procés de selecció de les obres finalistes que realitzarà el jurat qualificador. Aquest jurat estarà format per set persones vinculades a l’àmbit de les arts visuals i plàstiques i també a la festa berguedana.

El jurat escollirà entre tres i cinc obres finalistes que s’exposaran del 5 al 19 d’abril a l’entrada principal de l’Ajuntament de Berga, a l’espai d’accés on s’ubiquen les anomenades escales de marbre de l’edifici consistorial. El cartell guanyador es triarà mitjançant el sistema de votació popular i el veredicte es donarà a conèixer durant la celebració del Ple de l’Ascensió, que es portarà a terme el 24 de maig, a la Sala de Plens de l’Ajuntament de Berga.

Les bases del 46è Concurs de cartells de La Patum de 2020 es poden consultar al web oficial de La Patum i l’Ajuntament de Berga o en aquest enllaç.

X