Dues empreses del Berguedà reben un ajut de 100.000 euros per al reciclatge i reutilització de residus industrials

L’Agència de Residus de Catalunya (ARC) atorgarà més de tres milions d’euros en ajuts per a 55 empreses que desenvoluparan projectes de prevenció i preparació per al reciclatge i la reutilització de residus. D’aquestes 55, dues són al Berguedà. Es tracta de Fibresa, d’Avià, i de la fàbrica d’Agustín Barral S.A., amb nau industrial a la Pobla de Lillet i oficines a Barcelona. Totes dues rebran la mateixa quantitat: 100.000 euros.

En el cas de Fibresa, els diners serviran per reduir els residus de fibres tèxtils en el procés de filat. En canvi, a la fàbrica d’Agustín Barral, l’ajut s’aprofitarà per disminuir els residus mitjançant una planta d’assecatge. Per obtenir aquests ajuts, les empreses no només han d’efectuar la inversió sinó que han de complir amb els objectius de prevenció i preparació per a la reutilització o reciclatge de residus industrials que s’han proposat i amb els requisits de la convocatòria.

La iniciativa de l’Agència de Residus s’inscriu en el marc de les convocatòries de subvencions publicades l’any 2019. Aquesta convocatòria té l’objectiu de fomentar actuacions per millorar el comportament ambiental de les empreses en matèria de gestió de residus. Tot i que inicialment es va dotar amb un milió d’euros, el pressupost es va ampliar després fins als 3,3 milions.

En total s’atorgaran ajuts a 55 empreses. D’aquestes, 32 pertanyen a l’àmbit metropolità de Barcelona, amb predomini de les comarques del Vallès i del Baix Llobregat; vuit, a les comarques centrals; sis, a les comarques de Girona; quatre, a les de Lleida i l’Alt Pirineu; i dues, al Camp de Tarragona i les Terres de l’Ebre.

X