Elit Berguedà s’emporta el primer premi del Concurs d’Idees Emprenedores

El millor projecte emprenedor de l’any és Elit Berguedà. El centre de recuperació de la salut s’ha endut el guardó en la gala anual de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, que enguany s’ha celebrat a la Torre de l’Amo de Viladomiu Nou. A banda, Beauty & Ioga, que pretén crear experiències de ioga i relaxació per a tot tipus de públics, s’ha endut el premi per votació popular.

El moment de màxima atenció de la gala, que es va celebrar aquest dijous al vespre, va ser precisament l’entrega de premis. Elit Berguedà, la proposta guanyadora, es va endur 3.000 euros en metàl·lic i un pac de serveis valorat en més de 5.000 euros. El projecte, format per tres socis i amb Marc Coll al capdavant, és un centre multidisciplinari de recuperació de la salut centrat en l’activitat esportiva. Elit Berguedà és una realitat des de fa mig any i ja compta amb aproximadament 10 treballadors, entre ells fisioterapeutes, nutricionistes i recuperadors físics, i gaudeixen d’unes instal·lacions completament noves amb gimnàs integrat i maquinària diversa per poder atendre gran varietat de patologies.

El segon premi va ser per l’emprenedor Jordi Martí, amb el seu projecte “BdGust”, que, amb la recent inauguració del seu local a Guardiola de Berguedà, s’ha orientat a la venda i servei de productes alimentaris de proximitat, s’ha emportat 2.000€ en metàl·lic i 3.100€ en un pac de serveis.

Cristina Santamaria es va emportar el 3r premi amb 1.000€ en metàl·lic i 3.000€ en un pack de serveis pel seu projecte “Baby Q”, basat l’elaboració i venda de productes de roba i complements per a infants.

Pel que fa al vot popular, a través de la plataforma digital de Regió7, ha registrat fins a 2.2000 vots, un 10% més que en l’edició de l’any passat. Al final, la proposta més votada va ser Beauty & Ioga, d’Eva Cols i Iolanda Torres.

L’acte va ser conduit per la periodista berguedana Judit Jordana. El president de l’Agència, Lluís Vall va posar de manifest que els premis “posen en valor el talent i el capital humà envers l’actitud emprenedora”. Vall va afegir que “gràcies a l’Agència, la comarca es retroalimenta de manera que aquells que en el seu dia van ser emprenedors a dia d’avui ja són mentors”. En aquest aspecte, el president va posar en relleu projectes liderats per l’ens com el programa de mentoratge Mentoring o la Xarxa d’Emprenedors, que pretén aglutinar tot el talent emprenedor de la comarca perquè comparteixi experiències.

Tot el concurs ha estat possible gràcies a l’organització de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, el patrocini de la Fundació la Caixa i la col·laboració de Cambra de Comerç de Barcelona (Delegació al Berguedà), Associació Comarcal d’Empresaris del Berguedà (ACEB), Fundació Universitària del Bages (FUB) – Umanresa, Associació Independent de Joves Empresaris de Catalunya (AIJEC), Confederació de Treballadors Autònoms de Catalunya (CTAC), Associació pel Desenvolupament Rural de la Catalunya Central, Associació d’Hostaleria i Turisme del Berguedà, Xarxa TV, Diputació de Barcelona i la Generalitat de Catalunya.

Les fotos de la gala d’emprenedors de l’Agència de Desenvolupament

X