Vilada convoca els seus premis de narrativa curta amb l’objectiu de repetir l’alt nivell de l’any passat

Convocats els premis Aurora Bertrana de Vilada. L’Ajuntament de Vilada manté els premis de narrativa curta com una de les seves apostes culturals un any més. Des d’ara i fins el 15 d’abril es poden presentar les narracions a través del mail vilada@diba.cat o bé presencialment a les oficines de l’Ajuntament.

El concurs busca històries curtes que enganxin el lector, com la guanyadora de l’any passat, ‘Pell de jazz’, amb la història d’una violoncel·lista que va marxar a París per guanyar-se la vida amb la música. Els premis reconeixeran tres categories: infantil, fins als 11 anys; juvenil, de 12 a 17; i adult, a partir de 18.

Els ‘Aurora Bertrana’ repetiran el format i l’estructura de l’any passat amb l’objectiu de repetir la bona acollida de l’última edició, que va rebre fins a 78 treballs diferents. A més, l’any passat el jurat va destacar l’alt nivell dels treballs presentats, fet que s’espera repetir enguany.

La història del concurs

Els premis ‘Aurora Bertrana’ van ser impulsats per un grup de joves del poble i es va celebrar amb èxit en una primera etapa entre els anys 2008 i 2011. Ara fa tres anys, coincidint amb l’any Bertrana, l’Ajuntament de Vilada va decidir recuperar-lo i assumir-ne l’organització.

D’aquesta manera el municipi recorda el pas de la familia Bertrana al poble, i reivindica la figura d’Aurora i Prudenci com a ensenya del patrimoni cultural de Vilada.

Consulta les bases del concurs