Cicle Tardor AJBerga

Societat

La Fiscalia demana 18 anys de presó per al berguedà acusat d’assetjar sis menors el 2013

La Fiscalia demana 18 anys de presó per al berguedà acusat d’assetjar sis menors el 2013
L'acusat era un dels responsables d'una empresa de transport escolar i, en ocasions, feia de conductor.

Arriba el judici al berguedà Jordi N.M., acusat d’assetjar sis menors d’entre 12 i 15 anys, l’any 2013. Els Mossos el van detenir el gener del 2014, després de diverses denúncies dels pares de les víctimes, i el jutge va decretar la llibertat amb càrrecs i mesures cautelars d’allunyament de les víctimes, a l’espera que se celebrés el judici.

Sis anys després, arriba l’hora de jutjar el cas. El judici està previst a partir de dilluns de la setmana vinent, a l’Audiència de Barcelona. La Fiscalia demana fins a 18 anys de presó per a l’acusat per diversos delictes d’assetjament sexual a menors d’edat i per un delicte continuat d’exhibicionisme.

L’acusat, veí de Gironella, era bomber del parc de Berga, però en el moment de la detenció estava suspès de sou i feina per un expedient disciplinari aliè als fets pels quals ara serà jutjat. A banda, era un dels responsables de l’empresa Berga Bus S.L., dedicada entre d’altres serveis al transport escolar, i en ocasions feia de conductor.

Segons l’escrit de Fiscalia, l’acusat va ensenyar els seus genitals a diverses víctimes fins al punt de masturbar-se davant seu. També se l’acusa per masturbar-se a la nau de la seva empresa davant la presència de menors que jugaven al parc de davant o bé directament eren a la nau. En un altre cas, se l’acusa de masturbar-se al seu dormitori mentre enviava missatges de WhatsApp a una persona menor d’edat incitant-la a venir.

El desembre del 2013 l’acusat també va forçar una menor perquè li fes tocaments, durant un trajecte entre Sant Jordi de Cercs i l’Ametlla de Casserres. “La menor va intentar apartar la mà, però no va poder perquè ell li agafava amb força”, relata l’escrit de Fiscalia. Acabada la situació, l’acusat va arribar a amenaçar la menor, segons l’escrit: “No diguis res, perquè com diguis alguna cosa, veuràs”.

Per tots els fets exposats, la Fiscalia demana: 1 any de presó per delicte d’assetjament sexual; 8 anys de presó per un delicte d’agressió sexual a una persona menor de 13 anys; 4 anys de presó per cada delicte d’abús sexual (2 delictes i, per tant, 8 anys); i 1 any de presó per delicte continuat d’exhibicionisme.

A banda, la Fiscalia proposa prohibir a l’acusat que s’acosti a menys de 1.000 metres del domicili, lloc de treball o espai freqüentat per alguna de les víctimes. També proposen que se li prohibeixi comunicar-s’hi de cap manera.

assetjament assetjament sexual judici

Estic amb tu

Comentaris