La Fiscalia demana 18 anys de presó per al berguedà acusat d’assetjar sis menors el 2013

Arriba el judici al berguedà Jordi N.M., acusat d’assetjar sis menors d’entre 12 i 15 anys, l’any 2013. Els Mossos el van detenir el gener del 2014, després de diverses denúncies dels pares de les víctimes, i el jutge va decretar la llibertat amb càrrecs i mesures cautelars d’allunyament de les víctimes, a l’espera que se celebrés el judici.

Sis anys després, arriba l’hora de jutjar el cas. El judici està previst a partir de dilluns de la setmana vinent, a l’Audiència de Barcelona. La Fiscalia demana fins a 18 anys de presó per a l’acusat per diversos delictes d’assetjament sexual a menors d’edat i per un delicte continuat d’exhibicionisme.

L’acusat, veí de Gironella, era bomber del parc de Berga, però en el moment de la detenció estava suspès de sou i feina per un expedient disciplinari aliè als fets pels quals ara serà jutjat. A banda, era un dels responsables de l’empresa Berga Bus S.L., dedicada entre d’altres serveis al transport escolar, i en ocasions feia de conductor.

Segons l’escrit de Fiscalia, l’acusat va ensenyar els seus genitals a diverses víctimes fins al punt de masturbar-se davant seu. També se l’acusa per masturbar-se a la nau de la seva empresa davant la presència de menors que jugaven al parc de davant o bé directament eren a la nau. En un altre cas, se l’acusa de masturbar-se al seu dormitori mentre enviava missatges de WhatsApp a una persona menor d’edat incitant-la a venir.

El desembre del 2013 l’acusat també va forçar una menor perquè li fes tocaments, durant un trajecte entre Sant Jordi de Cercs i l’Ametlla de Casserres. “La menor va intentar apartar la mà, però no va poder perquè ell li agafava amb força”, relata l’escrit de Fiscalia. Acabada la situació, l’acusat va arribar a amenaçar la menor, segons l’escrit: “No diguis res, perquè com diguis alguna cosa, veuràs”.

Per tots els fets exposats, la Fiscalia demana: 1 any de presó per delicte d’assetjament sexual; 8 anys de presó per un delicte d’agressió sexual a una persona menor de 13 anys; 4 anys de presó per cada delicte d’abús sexual (2 delictes i, per tant, 8 anys); i 1 any de presó per delicte continuat d’exhibicionisme.

A banda, la Fiscalia proposa prohibir a l’acusat que s’acosti a menys de 1.000 metres del domicili, lloc de treball o espai freqüentat per alguna de les víctimes. També proposen que se li prohibeixi comunicar-s’hi de cap manera.

X