Transport

La mobilitat al Túnel del Cadí cau un 73% en sentit Barcelona i un 64% en sentit Puigcerdà

La mobilitat al Túnel del Cadí cau un 73% en sentit Barcelona i un 64% en sentit Puigcerdà

L’estat d’alarma pel coronavirus no ha estat raó suficient per aturar del tot les escapades de cap de setmana, però sí que les ha reduït notablement. Segons dades del Servei Català de Trànsit, la mobilitat al túnel del Cadí diumenge va caure un 85% en sentit Barcelona, en comparació al diumenge anterior. En sentit Puigcerdà, el descens va ser d’un 87%.

El Servei Català de Trànsit no ha proporcionat dades comparatives de divendres, però la prova més evident de la caiguda és que les cues habituals en sentit nord aquesta setmana no s’han produït. Divendres al vespre la C-16 no va quedar ni de bon tros desèrtica, però sí que s’hi podia circular sense quedar aturat.

Les dades de diumenge reafirmen que el trànsit ha caigut dràsticament durant el confinament. La tendència, a més, s’ha mantingut entre setmana. Les dades de dilluns mostren una caiguda del 68% en sentit sud, respecte la setmana anterior, i un 71%, en direcció a Puigcerdà. Aquest dimarts, en dades de les 6 del matí, les caigudes eren del 67% en sentit Barcelona i del 35% en sentit nord.

Segons totes les dades proporcionades fins al moment, el túnel del Cadí ha registrat un 73% menys de mobilitat entre diumenge i dimarts en sentit Barcelona; i un 64% menys, en sentit Puigcerdà.

En comparació amb la resta de peatges de Catalunya, el del túnel del Cadí va patir la caiguda més important del país, diumenge. Per darrere queden el 77% de descens registrat al peatge de Vallcarca (Sitges), en sentit Tarragona, o el 76% del peatge de Martorell, en sentit Tarragona també.

Entre setmana, els descensos en tots els peatges han baixat força, però el túnel del Cadí segueix al capdavant, en sentit Barcelona.

Berguedà coronavirus COVID-19 Servei Català de Trànsit Túnel del Cadí

Estic amb tu

Comentaris