L’Ajuntament de Gironella obrirà una línia de subvencions per a negocis que hagin hagut de presentar un ERTO

L’Ajuntament de Gironella traurà una línia de subvencions per a empreses i negocis que hagin hagut de presentar un ERTO total o parcial per a les seves plantilles. És una de les mesures extraordinàries que l’equip de govern té la intenció d’aprovar dimarts vinent, en sessió plenària. La principal condició per beneficiar-se de la subvenció és que, un cop acabat el període temporal establert en l’ERTO, l’empresa recuperi almenys el nivell de persones ocupades abans de la crisi del Covid-19.

L’Ajuntament presentarà una bateria de mesures econòmiques en el ple que es preveu celebrar dimarts vinent. Les mesures es divideixen en dos àmbits: de suport a les famílies i de suport a les empreses. Són aquestes, tot i que el govern municipal preveu anunciar-ne algunes més dimarts, al ple:

Suport a les famílies

  • Exempció parcial de la quota d’escolarització de les llars d’infants municipals Estel Gironella i Estel Bassacs mentre duri el període d’estat d’alarma
  • Exempció parcial de la quota de les activitats i tallers del Casal de Gent Gran “La Llar” mentre duri el període d’estat d’alarma
  • Exempció parcial de les quotes de les activitats i tallers de la Biblioteca de Gironella mentre duri el període d’estat d’alarma
  • Modificació dels calendaris de recaptació de l’IVTM fent possible la seva liquidació, segons acord de l’ORGT, fins al 2 de juny (termini actual del 20 d’abril)

En principi, la resta de calendaris (juliol següent liquidació) no es veuria afectada.

  • Exempció dels costos de devolució dels rebuts del 1r trimestre 2020 del consum d’aigua potable a aquells que puguin acreditar que, la devolució del mateix, ha estat conseqüència de l’aturada de l’activitat o un descens significatiu vers el mateix trimestre de l’any anterior.

Suport a empreses, autònoms i activitats al municipi de Gironella

  • Exempció parcial de la taxa d’ocupació de la via pública en les activitats de bar, restaurant i botiga-degustació mentre duri el període d’estat d’alarma
  • Exempció parcial de la taxa de recollida de residus en totes les activitats econòmiques donades d’alta i que puguin justificar el cessament de l’activitat durant el període d’estat d’alarma i/o durant la 2a fase d’aquest estat d’alarma que prohibeix la mobilitat de persones treballadores cap a negocis no essencials (segons CNAE donat d’alta al registre d’activitats de l’ajuntament)
  • Línia de subvencions per a les empreses i negocis que hagin hagut de presentar un ERTO total o parcial per a les seves plantilles. Es tracta d’una línia de subvenció, a fons perdut, per aquesta situació excepcional.
X