El Berguedà organitza diumenge una marató esportiva per recaptar diners per a l’hospital Sant Bernabé

Dotze hores de programació per fer esport a casa i, a la vegada, recaptar diners per a l’hospital de Berga. Diverses entitats i clubs del Berguedà organitzen aquest diumenge la CovidRun-Berguedà, una jornada que va en la línia d el #YoCorroEnCasa que Tòfol Castanyer, Kilian Jornet, Pau Capell i Albert Jorquera van impulsar fa uns dies per recaptar diners per a la investigació de la vacuna per aturar el coronavirus.

En concret, la CovidRun-Berguedà consistirà en una programació de diferents activitats esportives entre les 8 del matí i les 8 del vespre del proper diumenge, dia 12 d’abril. La idea és que la gent que hi vulgui participar s’inscrigui prèviament al web de la iniciativa i faci un donatiu, d’un mínim de 3 euros. Els diners recaptats aniran a parar directament a l’hospital perquè els professionals sanitaris decideixin a què invertir-lo. “Són ells qui millor saben el que necessiten”, ha explicat en roda de premsa l’atleta Clàudia Sabata, del CEB, que és una de les impulsores.

Les activitats estan pensades per a totes les edats i, amb el pas de les hores, el que va ser una idea del JAB i el Club Esquí, s’ha convertit en una jornada que implica a gairebé tot el teixit esportiu de la comarca, segons ha explicat el president del JAB, Alfonso López. Diversos clubs i entitats oferiran classes per fer des de casa o engrescaran els berguedans a moure’s per una bona causa.

La idea no és que es facin 12 hores d’esport de manera ininterrompuda, sinó que els participants facin l’activitat o les activitats que més els vinguin de gust. Ho ha explicat Vanesa Chirveches, que ha estat una de les encarregades de recollir les ofertes de totes les entitats i fer una jornada on “tota la comarca es mogui on, quan i com vulgui”. Chirveches ha esmentat també que la prova ha sumat esforços de centres educatius i administracions públiques, com el Consell Comarcal del Berguedà, que suma en l’apartat logístic.

Pel que fa als donatius, el mínim són tres euros i el màxim que permet la inscripció és de 25. Ara bé, si algun inscrit vol donar una quantitat més elevada es pot inscriure tantes vegades com vulgui.

La programació del dia (amb possibles ampliacions)

8.00h Ioga, amb Vicenç de Espais

9.00h Marxa nòrdica, amb Rural Salut

10.00 Pilates, amb Marc Coll fisioteràpica

11.00 Crossfit, amb Crossfit Berga + Zumba i cardioboxing, a càrrec d’El Tossalet

12.00 Ioga integral suau, de Centre Gimnàstic Berguedà + Entrenament funcional, amb Elit Berguedà

13.00 Cuina, a càrrec de La Cuina del Barbut

14.00 Descans

15.00 Estiraments, Berga Resort

16.00 Cycling indoor, amb Cquietrail

17.00 Karate, amb Manel Cantero

18.00 Country, amb Grangers Berguedà

19.00 Zumba, amb Divertimento Fitness

A banda, el Club Esportiu Berga organitza un torneig solidari de FIFA’20 que també servirà per recaptar diners per a la causa.

Les classes s’emetran en directe a través del canal d’Instagram de la iniciativa, o bé en els canals privats dels clubs. L’organització informarà de quines classes es fan a través d’un o altre lloc en els propers dies.

Des del Consell Comarcal, el president, Josep Lara, i el conseller d’Esports, Abel Garcia, han agraït en roda de premsa la implicació del teixit esportiu de la comarca i han estès la mà a “col·laborar en el que calgui” i en “fer d’altaveu comunicatiu i de difusió de totes les activitats que vagin sorgint”.