Puig-reig aprova una línia d’ajuts per a comerciants, empresaris i autònoms que justifiquin una reducció d’ingressos

L’Ajuntament de Puig-reig ha aprovat una bateria d’accions econòmiques per mitigar l’impacte del coronavirus en famílies, comerços, treballadors i empreses. Una de les principals mesures és l’aprovació d’una línia d’ajuts destinats a comerciants, empresaris i autònoms que justifiquin una reducció dels seus ingressos com a conseqüència dels impactes de la crisi sanitària i de l’estat d’alarma. En les properes setmanes l’Ajuntament concretarà la dotació de la partida i els requisits per poder-se’n beneficiar.

En l’àmbit de les empreses, l’Ajuntament també obrirà una línia d’ajuts en la taxa d’escombraries de comerços, empreses i autònoms que hagin hagut de deixar de treballar. A banda, aquestes empreses o autònoms es podran beneficiar d’una bonificació del rebut de l’aigua.  L’Ajuntament també preveu una línia d’ajuts en la taxa d’ocupació de la via pública amb terrasses i la suspensió de la taxa proporcional als paradistes del mercat ambulant que hagin vist suspesa la seva activitat.

A més, el consistori es compromet a donar continuïtat “en la mesura del possible” a la contractació d’obres i serveis previstos.

Pel que fa al suport familiar, l’Ajuntament de Puig-reig amplia la dotació dels serveis socials municipals per fer front a noves emergències. També ajorna el pagament d’impostos i taxes com l’IVTM (fins el 2 de juny), l’IBI (el primer pagament es pot fer fins al setembre i el segon, fins al desembre) i la quota d’escombraries domiciliàries (primera quota es pot fer fins al setembre i la segona, fins al desembre).

A banda, l’Ajuntament ha acordat que no es cobrarà l’import dels rebuts de l’Escola de Música i l’Escola Bressol l’Estel, atès que no es presta el servei. També reduirà el 50% del cànon de l’aigua durant l’abril i el maig en el rebut de juliol, tal com va acordar l’ACA. El consistori tampoc dictarà provisions de constrenyiment, diligències d’embargament ni altres actuacions relacionades amb tributs durant l’estat de confinament.

Finalment, quant a mesures socials, Puig-reig ha desinfectat i desinfectarà espais i edificis públics. L’Ajuntament, a més, ha iniciat una coordinació amb els centres educatius per saber quines mancances tenen les famílies a l’hora de continuar amb els estudis des de casa. En aquest sentit, s’està dotant d’aparells electrònics les famílies que no en disposen per continuar la formació escolar diària.

X