Festa Bolets La Pobla Lillet 2020

Alt Berguedà, Salut

El voluntariat de l’Alt Berguedà distribueix milers de bates, mascaretes i material de protecció a sanitaris i residències de la zona

El voluntariat de l’Alt Berguedà distribueix milers de bates, mascaretes i material de protecció a sanitaris i residències de la zona

On no arriben les administracions, arriben els voluntaris. A l’Alt Berguedà diverses entitats s’han organitzat durant el darrer mes per subministrar material de protecció per als professionals d’hospitals, CAPs i residències de la zona. Tots els centres han fet una crida per tenir més material, sobretot al llarg de les primeres setmanes de crisi, quan els casos creixien i el material tardava més de l’esperat.

L’ANC de Bagà, per exemple, ha subministrat 30 mascaretes FFP2 i 200 mascaretes quirúrgiques a la residència el CAP de Guardiola. També hi ha acostat 150 impermeables i 350 guants.

El Consell per la República ha repartit 200 mascaretes hidròfugues reutilitzables a les residències de Bagà i la Pobla, i han portat 7 bates de roba hidròfuga a l’ambulatori de Berga.

La Fundació Trueta i Cosidores i Sastres per la República ha cedit 1000 bates de plàstic, 300 davantals de plàstic, 6 litres de desinfectant, 35 unitats de solució hidroalcohòlica, 90 gorros de goma i 10 mascaretes FFP2. Tot aquest material ha estat subministrat a la residència de Bagà, després que així ho demanés Metges Sense Fronteres.

Vendaval distribuïdor de Sanitaris per la República

Sanitaris per la República de la Catalunya central també s’ha bolcat en la dispensació  de material al Berguedà i, fins i tot, a la Cerdanya. Van portar 200 mascaretes que l’ANC de Bagà va distribuir entre els botiguers que havien d’obrir. També van distribuir pels CAPs de Guardiola i Bellver i les residències de Bellver, Bagà i la Pobla 100 pantalles fetes per Makers Navàs-Gaia, l’Escola Diocesana de Navàs i veïns del Solsonès.

A banda, el grup de Sanitaris per la República va distribuir 400 bates a les residències de Bagà, la Pobla i Bellver. Totes aquestes bates van ser cosides per voluntàries de cada poble. També es van subministrar 330 mascaretes d’Omplim Magatzems Igualada al CAP de Guardiola. Com que el CAP va tancar a l’inici del confinament, va repartir 200 de les mascaretes als municipis més petits de l’Alt Berguedà i 130 a la residència i el CAP de Bellver.

A més, a l’Alt Berguedà s’han cosit 165 parells de peücs i 165 gorros que els propis Sanitars per la República van repartir entre les residències de Bagà, la Pobla de Lillet i Bellver, i també al CAP de Berga. L’acció del grup també ha arribat a Puig-reig, on s’han fet 140 bates: 100 han anat al CAP de Puig-reig i 40, a l’ambulatori de Berga.

A banda de les peces ja repartides, a hores d’ara s’ha distribuït roba per confeccionar més bates, monos, peücs i gorros a Bagà, Gironella i Puig-reig. També han portat pantalles protetores a les farmàcies de l’Alt Berguedà, a tres farmàcies de Puigcerdà, una d’Alp i una botiga que col·labora amb Cerdanya Solidària. Les pantalles han estat fetes per Makers Navas-Gaia, EDN Navàs i veïns del Solsonès.

També des de Navàs i el Solsonès, s’han fet salva-orelles i obridors de portes que Sanitaris per la República va distribuint a residències i CAPs de la zona. També s’han fet 3 cubs d’intubació per a l’hospital de Berga, 25 bates de plàstic per a l’ambulatori de la ciutat i s’ha subministrat mascaretes de roba i goma al grup Cerdanya Solidària.

Un grup de cosidores a cada poble

A la Rodonella, unes cosidores van fer 1.200 bates per a l’hospital de Berga, per iniciativa pròpia. A la Pobla de Lillet, cosidores voluntàries han fet 3.000 bates de plàstic que també s’han subministrat a l’hospital Sant Bernabé. I a Bagà, un altre grup de cosidores ha fet mascaretes, camises de dormir, bates, etc. que s’han subministrat a la residència del poble.

De fet, cada municipi de l’Alt Berguedà compta amb un grup de cosidores que ha abastit directament la gent del municipi, sobretot en el cas dels pobles més petits.

Als més grans (Bagà, Guardiola, Sant Julià i la Pobla de Lillet), les Assembles locals han adquirit i posat a disposició dels ajuntaments 1800 mascaretes cosides per les voluntàries de cada poble (800 a Bagà, 500 a la Pobla i 500 entre Guardiola i Sant Julià).

coronavirus COVID-19 material sanitaris voluntaris

Estic amb tu

Comentaris