Tecniber

Residus

Les deixalleries fixes del Berguedà reobren portes dijous, després de més d’un mes tancades

Les deixalleries fixes del Berguedà reobren portes dijous, després de més d’un mes tancades

El Berguedà inicia el procés de reobertura de les deixalleries. Les fixes (Guardiola, Berga i Puig-reig) tornaran a obrir aquest dijous, 23 d’abril, després d’estar més d’un mes tancades. Ho faran seguint els horaris habituals i unes normes estrictes de seguretat.

Les deixalleries de Puig-reig i Guardiola permetran únicament l’entrada d’un vehicle a les instal·lacions amb un sol ocupant. Només la de Berga deixarà entrar dos vehicles a la vegada, ja que les instal·lacions són més grans.

Durant l’entrada a les instal·lacions és obligatori utilitzar guants i mascareta. També cal establir la distància mínima de seguretat d’entre 1,5 i 2 metres entre el personal i els usuaris. A banda, no estarà permesa l’entrada a les oficines.

Deixalleria mòbil a partir de dilluns 4 de maig

El servei de deixalleria mòbil es reprendre dilluns 4 de maig. A partir de llavors es tornarà a oferir començant pel municipi que toqui, segons el calendari. També es permetrà només la descàrrega d’una sola persona en el mateix moment.

La cua caldrà que deixi una distància de separació d’almenys tres metres entre les persones que esperen. A banda serà obligatori utilitzar guants i mascareta per fer la descàrrega de residus. També s’establirà una distància d’entre 1,5 i 2 metres entre personal i usuari.

El servei de recollida de voluminosos a demanda coincidirà amb la represa del servei de deixalleria mòbil. En aquest cas, els voluminosos es reprendran a partir de dimarts 5 de maig, ja que els dilluns mai no s’ha prestat el servei.

Per sol·licitar el servei de recollida de voluminosos cal enviar un mail a info@triem.cat o trucar al telèfon 660411398 de 8 a 15h. També es pot fer a través del formulari web.

A banda, quan s’estigui efectuant la recollida, només es podran treure els voluminosos acordats prèviament (un màxim de 5). En casos que hi hagi afectats pel Covid-19, cal esperar un mínim de 72 hores per utilitzar el servei, després d’haver estat donada d’alta. Els habitatges amb persones portadores del virus no es podrà utilitzar el servei.

Els punts d’informació del porta a porta seguiran tancats

Els punts d’informació Porta a porta no s’obriran fins que acabi l’estat d’alarma. Quan correspongui, el Consell Comarcal del Berguedà donarà les indicacions corresponents sobre l’obertura dels punts i el repartiment de bosses a la població.

Malgrat la reobertura de les deixalleries fixes, el Consell recalca que l’estat d’alarma continua i, per tant, segueixen estan autoritzats únicament els desplaçaments estrictament necessaris.

Consell Comarcal del Berguedà deixalleries Porta a porta recollida de residus

Estic amb tu

Comentaris