L’oposició d’Avià demana al govern que deixi de desinfectar els carrers perquè “pot crear problemes de salut pública i ecològics”

El grup municipal d’ERC a Avià considera que s’ha de deixar de “gastar diners en desinfectar els carrers”, i així ho ha demanat a l’equip de govern (SOM Avià). L’oposició adverteix que “malgrat que el govern espanyol ho recomana, els experts mundials no ho fan, ja que no serveix de res i pot crear problemes de salut pública i ecològics”.

El grup opositor ha demanat directament a l’equip de govern que deixi de gastar diners en desinfeccions i la resposta de l’alcaldessa no s’ha fet esperar. Patrocini Canal ha contestat l’oposició, explicant que l’Ajuntament ha desinfectat els carrers en dues ocasions des de l’inici de l’estat d’alarma, i ha estat a petició dels veïns en tots dos casos.

ERC també ha demanat al govern que adquireixi “immediatament” mascaretes i guants per donar a tot el poble. El govern ho ha descartat, ja que “no hi ha hagut cap grup del poble que hagi tingut la iniciativa de cosider-les” i consideren que “donar-ho des de l’Ajuntament fa tuf de populisme”. A mes, l’alcaldessa ha explicat en la resposta a l’oposició que “l’ús de la mascareta és molt particular, ja que uns les volen d’un sol ús i d’altres per a més usos”.

L’oposició també reclamava que es posés un dispensador de solució desinfectant davant de cada comerç del poble, però el govern ha assegurat que “cada comerç ja pren les seves mesures”. L’escrit de l’oposició també esmentava que, el 22 d’abril hi havia 23 infectats del poble, segons les dades de la Generalitat. La xifra no és de contagis actius sinó d’acumulats des de l’inici de la pandèmia i la pròpia alcaldessa ha matisat que, a hores d’ara, només n’hi ha dos.

El darrer reclam era que es posi en marxa un pla estratègic local per ajudar el comerç i els més vulnerables a superar la crisi. En aquest aspecte, el govern municipal està treballant en el pla en coordinació amb el Consell Comarcal i recalca que “els més vulnerables estan perfectament atesos des dels serveis socials i se’ls fa un seguiment constant des del primer dia”.