L’artista berguedà Nil Safont enllesteix aquesta setmana el seu segon mural a Montmajor, aturat per l’estat d’alarma

L’artista berguedà Nil Safont, conegut en el món de l’art urbà com a Slim Art, enllestirà aquesta setmana el seu segon mural a Montmajor. El berguedà va haver d’interrompre el seu treball per culpa de l’estat d’alarma decretat a mitjans de març, però entre dimarts i dimecres d’aquesta setmana té previst acabar el segon mural al parc infantil del poble.

L’obra que Slim Art està fent a Montmajor és un doble mural de grans dimensions que pretén simbolitzar un diàleg intergeneracional que convida a la reflexió a qui l’observa. L’artista va començar a treballar-hi el 6 de març però a mitjans de març va haver d’aturar la seva creació.

Slim va començar pintant grafitis als 13 anys i, de fet, en algunes parets de Berga encara s’hi pot veure el seu nom. Aquelles pintades juvenils i el grau en Belles Arts han estat les seves bases. Ara, és un artista cada vegada més sol·licitat arreu del món i amb una agenda atapeïda tot l’any. Ho explica en una entrevista a l’Aquí Berguedà, el novembre del 2018.

Després d’una primera època d’obres amb esprais, ara se centra en la pintura plàstica. L’estiu del 2018 ja va fer un mural a l’entrada principal d’Avià. Des de llavors, el muralista ha treballat a diferents llocs del món.

Slim x Bio

Nil Safont va néixer a Berga el 1995. L’any 2018 es va graduar en Belles Arts per la Universitat de Barcelona. Des del 2016, treballa com a artista autònom professional. Interessat per la intervenció a l’espai públic, la seva obra es pot veure als carrers de diferents ciutats o poblacions, principalment al llarg de la província de Catalunya, però també a Espanya, Caserta (Itàlia), Nàpols (Itàlia), Sardenya (Itàlia), Los Angeles (Califòrnia, EUA), San Diego (Califòrnia, EUA), Michigan (EUA), Nova York (EUA), París (França), Moscou (Rússia), Minsk (Bielorússia) o Gent (Bèlgica).

A part de realitzar murals, també produeix obra artística de petit format amb la intenció de poder formar part de projectes expositius. Aquest tipus de producció artística ha sigut menys habitual en la seva trajectòria fins al moment, tot i que el seu interès principal de cara al futur és dedicar-hi més temps i treballar de manera que li permeti també poder funcionar en diferents circuits artístics i no només el muralisme o l’art urbà.