Una empresa d’Osona desplega més de 12km de cable a Vilada per portar-hi la fibra òptica

La fibra òptica arriba a Vilada. Després d’anys de reivindicació, l’empresa Goufone, d’Osona, ha dit ‘sí’ al municipi i hi ha desplegat 12 quilòmetres i mig de cable que permeten acostar-hi la fibra òptica. Fins ara nombroses companyies d’abast estatal havien respost negativament al reclam del poble, de poc més de 400 habitants, de poder connectar-se a la fibra.

La gran majoria d’habitants de Vilada poden contractar a partir d’ara el serveis de Goufone, que permetran navegar a una velocitat de 1.000 Megabits per segon (Mbps). La instal·lació es va donar per finalitzada el mes passat, deixant pendent possibles enllaços amb domicilis disseminats. En aquests moments, l’Ajuntament treballa per buscar una solució per a aquests nuclis apartats del poble

Goufone va néixer a Gurb amb l’objectiu de fer arribar internat a aquelles poblacions a on les grans companyies no hi arribaven i ja porta més de 500 quilòmetres desplegats de xarxa de fibra òptica pròpia a 10 comarques de Catalunya. La companyia ofereix serveis d’internet, telefonia mòbil, telefonia fixa i televisió.

Un dels seus punts forts és l’atenció personalitzada amb un call center situat a Gurb (Osona) on l’empresa de telecomunicacions assegura una atenció personal i sempre amb una resposta individualitzada. De moment, Vilada ha respost molt positivament a l’arribada de la fibra òptica i les primeres altres ja s’han començat a tramitar des del poble.

75341329_151393959594226_2846252622622055204_n