Patum

Àngels Blasco: “El distanciament social és una línia vermella que fa difícil imaginar que hi hagi Patum”

Àngels Blasco: “El distanciament social és una línia vermella que fa difícil imaginar que hi hagi Patum”
Patum del 2019. RICARD CODINA

“La Patum del setembre serà adaptada, o no serà”. La directora general de Cultura Popular, Àngels Blasco, és ara mateix la principal via de comunicació de l’Ajuntament amb la Generalitat pel que fa a Patum, i també ha reconegut a l’Aquí Berguedà que “es fa difícil d’imaginar una Patum normal en un context com l’actual”. Blasco i la regidora de Patum, Roser Valverde, fa un mes i mig que han intensificat converses per prendre una decisió sobre la Patum. L’última paraula la tindrà el Patronat de Patum del proper 29 de maig.

Tant l’Ajuntament com la pròpia Direcció General de Cultura Popular resten a l’espera d’un pronunciament de les autoritats sanitàries. “Esperem que ens donin pistes sobre el que es pot fer i el que no”, ha dit Blasco. Tot i això, ha afegit que “el distanciament social és una línia vermella que ja han posat sobre la taula i que fa molt difícil imaginar una Patum normal”. En aquest sentit, ha reiterat que “la suposada normalitat que viurem després de la pandèmia no serà la normalitat que hem viscut fins ara i ens obligarà a viure la cultura popular d’una manera concreta i diferent”. De fet, la majoria d’entitats de cultura popular d’arreu del país estan treballant per “adaptar totes aquelles activitats que es pugui fer respectant les distàncies”.

Amb la Patum, això sembla més difícil. “No tenim clar fins a quin punt podem arribar a fer una Patum normal i tampoc tenim clar que els impediments per decidir-ho que tenim ara siguin molt diferents als que ens trobarem d’aquí uns mesos”, recalca la directora. Per això, coincideix amb la regidora Valverde que “la decisió s’ha de prendre ja: hem de decidir si fem una Patum adaptada al setembre, o no la fem”.

El que Blasco considera indispensable és que es facin “accions per Corpus que siguin una alternativa, malgrat que res s’assimili a viure la festa en directe”. En aquest aspecte creu “vital” que es fomenti “una part virtual de la festa”. I ha conclòs: “No ens hem de sentir angoixats per no poder fer una Patum o haver-la de fer adaptada. És una qüestió extraordinària i hi haurà més anys”.

Ajuntament de Berga Àngels Blasco COVID-19 Directora General de Cultura Popular Patum Roser Valverde

Estic amb tu

Comentaris