El Covid-19 agonitza a Les Germanetes: les terceres proves confirmen que només queden dos positius a tota la residència

La residència de Les Germanetes de Berga segueix encaminada a superar el Covid-19. Un mes després de rebre els resultats de les primeres proves PCR i detectar que un 65% dels residents estaven contagiats, l’escenari ha canviat radicalment: la tercera ronda de proves ha determinat que només queden dos positius entre els residents del centre. A la segona ronda de proves, el nombre de contagis ja es va veure reduït notablement: se’n van detectar 13.

A banda, una altra de les grans notícies de les últimes setmanes és que, des que es van poder realitzar proves a tots els residents, treballadors i persones que havien tornat a casa, no hi ha hagut més defuncions a causa de Covid-19. Val a dir, però, que les setze persones que els familiars van decidir endur-se a casa van donar positiu totes, tot i que tots els casos eren asimptomàtics.

I mentre el virus perd força, la residència prepara la tornada a la normalitat. D’entrada, comencen a aixecar-se algunes restriccions de mobilitat dels residents.  A banda, ja s’ha permès el retorn al centre d’alguns residents que havien marxat a casa i s’està treballant en un pla perquè, en les properes setmanes, es puguin reprendre les visites de familiars.

L’altre focus comarcal de Covid-19, la residència de Bagà, també veu la llum al final del túnel

A la residència de Bagà, els resultats també apunten a l’optimisme. En aquests moments hi ha 11 persones aïllades, però només cinc tenen resultat positiu a la darrera prova PCR que se’ls ha fet. La resta, o bé estan aïllats per contacte estret amb residents positius o bé tenen símptomes. Aquest mateix dimarts, però, la residència ha fet passar les proves a aquests 12 residents aïllats, de manera que en els propers dies es podran confirmar o descartar els casos.

A banda, hi ha dos residents hospitalitzats, tot i tenir resultat negatiu a la segona prova PCR, i ja no hi ha cap resident derivat ni a l’Hospital Sant Andreu de Manresa ni a la Santa Creu de Vic.

X