El Tabal ressona des de dins l’Ajuntament per encetar la setmana de Corpus sense Patum

És Corpus, però no hi ha Patum. Era sabut per a tothom però, encara i així, centenars de berguedans s’han acostat a la plaça, aquest dimecres, a les 12 del migdia, per presenciar un inici de la setmana de Corpus insòlit però, a la vegada, emotiu.

El Tabal ha sonat, com cada any, però enguany ho ha fet des dels baixos de l’Ajuntament, a porta tancada. Fora, ovació sonada i, fins i tot, algun plor. Les comparses s’han traslladat als baixos de l’Ajuntament, com cada Patum, però aquest cop no en sortiran més fins que passi Corpus i tornin a la Casa de la Patum.

La regidora de Patum, Roser Valverde, ha explicat que “sentir el repic del Tabal ha estat un moment molt emotiu que ha costat de gestionar”. La regidora ha reiterat que “hi haurà Patum igualment encara físicament no hi hagi músics ni comparseria”. I ha afegit que “els patumaires necessitem viure la Patum encara que sigui de manera confinada”.

El govern ha enviat en les últimes hores un missatge a la població per demanar “responsabilitat individual i col·lectiva” i, de fet, segons ha dit Valverde, ja s’estan coordinant amb Policia Local i Mossos d’Esquadra per augmentar el control policial a partir d’aquest vespre. La regidora ha incidit en la prudència que cal mantenir en la manipulació de pirotècnia, ja que és sabut que en les últimes hores s’està produint un augment de la venda de fuets de Patum per a ús particular.