Berga, Cultura

La biblioteca de Berga reobre al públic després de més de tres mesos tancada

La biblioteca de Berga reobre al públic després de més de tres mesos tancada

La Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet de Berga ha reobert al públic aquest dimarts, 16 de juny. El servei està gestionat conjuntament per la Diputació de Barcelona i l’Ajuntament de Berga i disposa d’un Pla de desconfinament propi que s’aplicarà per fases. El recinte ha estat tancat des del 14 de març.

El personal de la biblioteca va reprendre l’activitat presencial a porta tancada el passat 28 de maig per preparar l’equipament per a la seva reobertura. El desconfinament de la biblioteca contempla una sèrie de restriccions temporals dels serveis i la reobertura progressiva dels espais de l’edifici. L’horari d’atenció al públic serà el següent: dilluns, dimecres i divendres, de 9:30 a 13:30h; i dimarts i dijous, de 16 a 20h.

Primera fase del desconfinament de la biblioteca

La primera fase del Pla de desconfinament de la biblioteca contempla les tasques d’adequació de l’espai i l’obertura del servei de préstec i retorn de documentació. Les persones interessades en fer ús del servei de préstec, hauran de realitzar la reserva de llibres o documents per telèfon (93 822 13 08), correu electrònic (b.berga.rvc@diba.cat) o cita prèvia a través del formulari de la Biblioteca virtual.

El retorn de documents es farà mitjançant la bústia habilitada a l’exterior de l’edifici i els documents retornats es posaran en quarantena durant 14 dies per desinfectar-los. També s’oferirà informació i atenció als usuaris i usuàries a través dels mitjans telefònics i telemàtics esmentats anteriorment. En aquesta fase no es permetrà l’accés al fons documental, les diferents plantes de l’edifici estaran tancades al públic i tampoc s’oferiran activitats de foment de la lectura ni programació cultural. Les persones que accedeixin a l’equipament hauran d’utilitzar la mascareta obligatòriament i disposaran de gel hidroalcohòlic per desinfectar-se les mans.

Reobertura d’altres serveis

En la segona fase, s’obriran les plantes de la biblioteca al públic i també es podrà fer ús dels aparells electrònics, però amb cita prèvia i limitació temporal d’ús.

En la tercera fase, es reprogramaran les activitats culturals i de foment de la lectura de forma presencial, però hi haurà control d’aforament.

En la quarta i última fase es preveu restablir la totalitat dels serveis. La Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet informarà de la fase de desconfinament en què es troba l’equipament en cada moment.

Per a més informació, podeu accedir al lloc web de la biblioteca.

Ajuntament de Berga Biblioteca Biblioteca Ramon Vinyes i Cluet Diputació de Barcelona

Estic amb tu

Comentaris