Venturós reitera que els fets de dimecres són “molt greus” i “caldrà una profunda autocrítica” però descarta el cessament de Rifà

Montse Venturós manté “l’absoluta confiança” en la regidora Roser Rifà, protagonista d’un dels nombrosos vídeos que s’han viralitzat aquest Corpus sobre les aglomeracions als carrers de Berga dimecres passat. Durant els homenatges de diumenge al matí a les residències de Berga i a Queralt, l’alcaldessa va reconèixer que “cal fer una profunda autocrítica” ja que “no pot passar sota cap concepte que al matí fem un comunicat des de l’Ajuntament i a la tarda ens trobem un membre de l’equip de govern que no el segueix”.

Tot i això, Venturós descarta el cessament de Rifà. “Una dimissió de la regidora suposaria que ha d’entrar una persona nova i ha de fer tot el rodatge necessari. El que es va produir és molt greu però no se circumscriu en cap de les àrees que està treballant la Roser”. Rifà seguirà, doncs al capdavant d’àrees com la Promoció Econòmica, el Comerç, les Subvencions o el Polígon.

“Recuperar vincles de confiança” amb l’oposició

En les darreres setmanes, els tres grups de l’oposició a l’Ajuntament de Berga han impulsat diverses accions conjuntes per protestar davant l’acció de govern. Al ple van presentar una moció conjunta per queixar-se sobre l’incompliment de les mocions que no proposava el govern. I aquesta darrera setmana s’han posicionat sobre els fets de dimecres en un comunicat emès també conjuntament.

Venturós va reconèixer diumenge que fa unes setmanes es va produir una reunió de portaveus “dura” on “es van trencar una mica els llaços de confiança que hi havia fins aleshores”. Per superar-ho, l’alcaldessa ha explicat que els quatre portaveus han agafat el compromís de “treballar per tornar a teixir aquests vincles”, i ha afegit que “en aquests moments les picabaralles polítiques no ens portaran enlloc”.

De fet, en les properes setmanes Venturós té previst parlar amb l’equip de govern, però també amb l’oposició, per consensuar com queda l’Ajuntament després del cas Rifà. El cartipàs s’haurà de modificar perquè, malgrat que Rifà seguirà liderant les àrees que va afrontar a principi de mandat, la pèrdua de la tinença li traurà presidències d’organismes i li impedirà participar en les juntes de govern local. “Passa a ser una regidora rasa”, va detallar l’alcaldessa.

La CUP és el grup amb més presència al ple municipal, però no té majoria. Els cupaires governen amb 8 regidors i es van quedar a només un de la majoria. Els altres nou regidors són de l’oposició: 6 de Junts per Berga, 2 d’ERC i 1 del PSC.

X