Bagà elimina els actes multitudinaris de les Festes de la Baronia i treu la Festa Major al carrer

Bagà tornarà a viure un juliol medieval, però en menor mesura. L’Ajuntament ha suspès la majoria d’actes de les Festes de Baronia de Pinós, que s’havien de celebrar el cap de setmana del 12 de juliol. Segons ha explicat a l’Aquí Berguedà l’alcalde del municipi, Joan Oña, el que sí que es mantindrà serà el mercat artesanal, “de petit format”, amb la idea de mantenir l’essència medieval però defugint dels actes multitudinaris.

La pandèmia ha obligat l’Ajuntament ha reinventar el seu juliol medieval. Les recreacions històriques pel nucli antic del municipi quedaran aparcades de manera excepcional. I el mercat artesanal serà de butxaca, amb ànim d’aferrar-se a l’ambient medieval que caracteritza la vila cada estiu.

En la mateixa línia, l’Ajuntament ha reduït els dies de Festa Major. No s’allargarà tota una setmana, sinó que es concentrarà en tres dies, del divendres 31 al diumenge 2. A banda de concentrar el programa de festa major el cap de setmana, l’Ajuntament també ha eliminat els actes tancats, que, o bé han estat cancel·lats, o bé s’han adaptat per fer-se a l’aire lliure.

El cap de cartell de la Festa Major serà el monologuista Quim Masferrer, que protagonitzarà el seu nou espectacle “Moltes gràcies”, un xou itinerant per tot el municipi. L’actuació a Bagà serà l’única oportunitat de veure l’espectacle de Masferrer al Berguedà i, de fet, una de les poques opcions de veure’l a la Catalunya central. L’altra actuació a les comarques centrals és el 6 de juliol a Sant Fruitós del Bages.

X