L’Ajuntament de Berga aprova per unanimitat un pla de xoc de 250.000 euros

Aprovat per unanimitat el pla de xoc de l’Ajuntament de Berga per mitigar els efectes de la pandèmia. El Ple ha aprovat aquest divendres una modificació del pressupost per poder implementar les mesures. En total, s’han rescatat 250.000 euros de les diferents àrees de l’Ajuntament per poder invertir en aquest pla de xoc. Més de la meitat dels diners, 130.000 euros, surten de la suspensió de la Patum.

El pla es divideix en diferents potes. D’una banda, es destinaran 40.000 euros a la reobertura d’espais i propostes de dinamització per a la ciutat en els àmbits més afectats per la pandèmia. També es reservaran diners per garantir el pagament ordinari a proveïdors i reduir el deute pendent. Aquesta darrera mesura ha estat qüestionada per l’oposició, que entén que “el pagament a proveïdors és una obligació ordinària i no hauria d’estar inclosa al pla de xoc”.

A banda, es destinaran 40.000 euros per a la dinamització del comerç de proximitat amb l’objectiu de reactivar el teixit econòmic local afectat per la pandèmia. També s’invertiran 40.000 euros a la creació d’uns ajuts extraordinaris per a entitats del tercer sector i 50.000 euros que s’aportaran al pla de promoció econòmica que s’articularà a nivell comarcal des del Consell.

Els tres grups de l’oposició han votat a favor de la proposta de la CUP, tot i que el seu ‘sí’ ha estat “crític”. L’oposició ha valorat positivament que el govern hagi inclòs en el pla de xoc la inversió de 130.000 euros en entitats del tercer sector, comerç, autònoms i empreses. Però hi ha afegit petites estirades d’orelles.

El portaveu de Junts per Berga, Jordi Sabata, ha insistit que “el pla de xoc no és de 250.000 euros perquè aquí s’hi inclouen diners per al pagament a proveïdors”.

Des d’ERC, Ramon Camps s’ha mostrat preocupat per si la davallada d’ingressos que ha patit l’Ajuntament afectarà al pagament a proveïdors a finals d’any. De fet, el partit republicà assegura en un comunicat que “la situació financera de l’ajuntament farà créixer el deute als proveïdors; i això contribueix a aprofundir la crisi”.

I finalment, el regidor del PSC, Abel Garcia, ha recordat que el seu vot va permetre aprovar el pressupost d’aquest any i que, a dia d’avui, encara no s’han complert els compromisos que van servir al govern per sumar la majoria. “Hi confio, però és la meva obligació recordar-ho”, ha esmentat.

Tots tres grups han remarcat que caldrà anar modificant el pressupost al llarg de l’any per “adaptar-nos a les necessitats de cada moment”. La CUP hi ha coincidit i ha remarcat, a través del regidor Marià Miró i replicant la intervenció d’ERC, que “dir que no podrem pagar a proveïdors a finals d’any és alarmisme innecessari i és faltar a la veritat, quan estem reservant una partida per poder-ho fer i després de l’esforç que hem fet aquest maig”.

Al final, tot i les diferències, aprovació per unanimitat. I això, darrerament, és notícia.

X