Gironella

La Bdegust 2020 serà virtual i proposa gaudir d’un maridatge de vins i formatges en grup des de casa

La Bdegust 2020 serà virtual i proposa gaudir d’un maridatge de vins i formatges en grup des de casa
Una de les edicions passades de la Bdegust, a la Font del Balç. MARC CANTURRI

Ni la pandèmia ni el distanciament social han pogut amb la Bdegust. La mostra vitivinícola per excel·lència al Berguedà torna aquest juliol. Això sí: ho fa en format virtual i convida els participants a viure “una Bdegust on et vingui de gust i amb qui et vingui de gust”. Així ho ha explicat Marta Triviño, una de les activistes de l’organització.

L’estiu passat la mostra va atraure unes 1.500 persones a la Font del Balç. Amb la pandèmia, la jornada a la Font del Balç és impensable, però un maridatge de vins i productes de proximitat no. L’organització -formada per una vintena de dones que des de fa més d’una dècada treballen de manera altruista per mantenir viva l’activitat- ha optat per oferir un maridatge de vins i formatges online, a càrrec de la sommelier Sílvia Culell i Ramon Roset. Serà el primer diumenge de juliol, dia 5, a les 7 de la tarda (19h).

La iniciativa està pensada per gaudir-ne en parella o en grup. Per això, l’organització ofereix dues possibilitats d’adquirir el material necessari per participar en el tast. La primera, de 45 euros, és un pack per a dues persones, que inclou 3 ampolles de vi, la porció per fer el tast dels quatre formatges, un fuet, uns snacks i la bossa de la Bdegust. La segona opció, de 72 euros, és un pack amb els mateixos productes però en major quantitat, per a un màxim de sis persones.

Per gaudir del tast online és indispensable inscriure’s abans del 24 de juny (dia inclòs). L’organització no acceptarà reserves després del dia 24, ja que aquest any, de manera excepcional, necessita aquests dies per preparar tots els packs. Per apuntar-se cal omplir el qüestionari online que ha habilitat l’organització i fer el pagament corresponent. A l’hora de fer el pagament, els participants hauran d’escollir si recolliran el pack el matí del 5 de juliol, de 10 a 13h a la Llar d’Avis de Gironella, o si bé el volen rebre a casa (8 euros de suplement).

Amb la inscripció, els socis de l’Associació Cultural de la Font del Balç, l’entitat que organitza la Bdegust, rebran com a obsequi les copes de vi de la mostra. “La resta de grups només s’hauran de preocupar de les copes: el pack té tota la resta que necessiten per gaudir del maridatge”, ha avançat la sommelier Sílvia Culell, que s’encarregarà de conduir-lo.

Associació Cultural Font del Balç BdeGust bdegust virtual Marta Triviño Sílvia Culell

Estic amb tu

Comentaris