Dol a Puig-reig per la mort d’un veí de 55 anys a la mina de Vilafruns

Dol a Puig-reig per la mort d’un veí, de 55 anys, en un accident laboral a la mina d’Iberpotash de Vilafruns, a Balsareny, dijous al matí. L’Ajuntament ha lamentat la pèrdua aquest divendres a través d’un breu comunicat, on trasllada “el més sentit condol a la família” i es posa “a la seva disposició pel què necessitin”.

Segons Mossos d’Esquadra, els fets van passar pels volts de les 11.35 del matí, quan al treballador li va caure una pedra al damunt mentre treballava a l’interior de la mina. Tot i la ràpida actuació dels serveis d’emergències, no va ser possible salvar-li la vida. L’accident va tenir lloc a la mateixa mina on fa tres setmanes un treballador de 45 anys, de Manresa, hi va perdre la vida.

Fins al lloc s’hi van traslladar diverses patrulles de Mossos, Bombers i del SEM. Els Mossos han posat els fets en coneixement del jutjat de Manresa i del Departament de Treball.

De la seva banda, fonts d’Iberpotash han confirmat que l’accident s’hauria produït a la cinta transportadora de la mina. Tot apunta que la cinta s’hauria despenjat i, un cop els treballadors l’han arreglada, l’han tornat a penjar i seria en aquest moment que s’ha tornat a despenjar. Això ha provocat un despreniment que ha causat la mort del treballador.

Des del sindicat CCOO havien comunicat aquest matí abans de saber-se la noticia de l’accident mortal que suspenien la vaga previst pel 30 de juny, però, un cop s’ha fet públic el sinistre, han tornat a convocar l’aturada amb el lema ‘Per la seguretat a la mina’.

X