Prohibit banyar-se a la riera de Merlès

Estiu sense banys a la riera de Merlès. Els nou ajuntaments que toquen a la riera han decidit prohibir-hi el bany per “evitar l’afluència massiva de visitants”. Es tracta de Borredà, la Quar, Puig-reig, Sagàs, Sant Jaume de Frontanyà, Santa Maria de Merlès, Gaià, les Llosses i Lluçà.

En els propers dies, es renovarà la senyalització de la zona i començarà un servei de vigilància rural que, amb el suport d’Agents Rurals i Mossos d’Esquadra, vetllarà pel compliment de la legislació. Els visitants de la zona trobaran una sèrie de mesures que cal complir o, en cas contrari, s’exposen a sancions que van de 750 als 3.000€.

La prohibició del bany durant l’estiu 2020 és una actuació que s’emmarca dins les competències municipals en matèria de protecció de la salubritat pública regulada a la Llei 7/1985, de 2 d’abril. La normativa atribueix als ajuntaments la competència pel control sanitari d’àrees d’activitat fisicoesportiva i d’esbarjo, com és el cas de la zona de bany a la Riera de Merlès. Aquestes normes han permès a tots 9 ajuntaments regular el bany a la riera de Merlès en la part que correspon al seus termes municipals respectius.

X