Avià inaugura el tercer bike park de Catalunya

El circuit dels Arbres Blancs (Avià) ja té el seu bike park. El rider del poble Jordi Junyent n’ha estat l’impulsor, després d’anys competint arreu del país, i amb l’objectiu de convertir-lo en una referència a la zona. De fet el parc, 4 Riders, és tot just el tercer que es construeix a Catalunya: ja n’hi ha a Osor (Girona) i a la Garriga (Barcelona).

El propi Junyent destaca que un dels punts forts del bike park d’Avià és la seva ubicació: “És a poc més d’una hora de Barcelona i d’Andorra, també queda a mig camí entre Girona i Lleida. És a l’abast de qualsevol riders de tot arreu”.

Una altra de les fortaleses del parc és l’agilitat per remuntar, és a dir, tornar a l’inici dels circuits, després de completar els descensos. “En la majoria de circuits pots fer 10 baixades en una jornada; a Avià, si vas una mica a l’idea, en pots arribar a fer 16”. L’altra gran punt fort és el manteniment de les pistes: “És enmig d’un bosc frondós, la terra és més aviat de caràcter fresc, i això permet aixecar-ne per construir espots amb facilitat”.

DSC_5121

Tres circuits, tres nivells

El bike park dels Arbres Blancs compta amb tres pistes, tot i que Junyent ja ha avançat que de cara a l’any vinent preveu ampliar-se amb nous recorreguts.

El circuit blau és més aviat suau, es pot completar pràcticament sense frenar. El circuit vermell és una combinació entre descens natural i artificial, amb algun salt. És més tècnic que el circuit blau però també és molt ràpid en algunes zones. I finalment, el circuit negre és el de màxima dificultat, ideal per aquells riders que vulguin preparar competicions.

A banda, el 4 Riders d’Avià ha adaptat una zona infantil gratuïta, batejada com a Mini DH, per tal que els petits puguin endinsar-se en la disciplina del descens en bicicleta de muntanya.

_AGC0497

Preus i horaris

El bike park d’Avià està obert tots els caps de setmana i té un aforament màxim de 40 persones pedalant-hi a la vegada. A banda, permet reserves d’almenys cinc corredors entre setmana. Si no hi ha reserves, entre setmana el parc és tancat.

Per reservar lloc, és necessari entrar al web del parc, on es també es pot consultar la disponibilitat en viu. El forfait per un dia entre setmana (de dilluns a divendres) costa 30 euros, mentre que en cap de setmana (dissabte i diumenge) el preu és de 25 euros. A banda, s’ofereix un descompte del 20% per a grups d’almenys 6 persones.

_AGC2053

X