First Stop

Guardiola de Berguedà, Cultura

El monestir de Sant Llorenç recupera l’activitat cultural amb 26 propostes adaptades a grups reduïts

El monestir de Sant Llorenç recupera l’activitat cultural amb 26 propostes adaptades a grups reduïts

El monestir de Sant Llorenç, de Guardiola de Berguedà, torna a bategar. Aquest dissabte, 4 de juliol, a les 7 de tarda, s’hi reprèn l’activitat cultural, amb un memorial dels veïns del Berguedà que han patit la pandèmia.

En aquest acte inaugural es reivindicarà la tasca dels sanitaris, es recordarà els veïns que han mort a causa de la Covid-19 i s’homenatjarà les famílies que han patit la pandèmia i les que no s’han pogut acomiadar dels seus. Civitas Cultura, l’associació que programa l’activitat al monestir, promet “un ritual emocionant i ple de simbolisme” que acabarà amb l’audició d’un concert.

La Covid-19 ha obligat, fins a l’últim moment, a modificar la programació d’aquest any per ajustar-la a petits grups que compleixin les normes sanitàries actuals. Amb tot, la programació presenta com a eix principal la música, però també inclou teatre, dansa, espectacles familiars i els exitosos vermuts musicals de cada diumenge al migdia. En total, s’han programat 26 propostes de proximitat i qualitat.

Exposicions al monestir

L’espai del monestir continuarà sent un aparador de cultura. Al llarg d’aquest any s’hi exposaran diverses mostres d’art. Hi haurà exposicions de grans peces de ceràmica, una mostra que -segons els programadors- “ens apropa a l’infinit” i que s’ha elaborat durant el confinament, un record del cincs anys de Raffaello, els dos cents cinquanta de Beethoven i el premi de la Fira Internacional de Berlín per la Biennal Romànic Berguedà de l’any passat. A banda, es dona continuïtat a les instal·lacions contemporànies a l’entorn del Monestir.

Ajornaments obligats

Tot i la rica programació que finalment tindrà aquesta temporada, la pandèmia ha obligat a suspendre alguns actes que inicialment estaven programats.

Entre d’altres iniciatives, s’ajorna fins l’any vinent la celebració del premi que el monestir va aconseguir a la Fira Internacional de Berlín per la Biennal del Romànic. També se suspenen fins el 2021 les visites grupals a la xarxa romànica de la comarca i l’escola per la cultura a les comarques de la zona.

A banda, les activitats d’estiu a les esglésies romàniques s’han hagut de cancel·lar per problemes d’aforament.

Consulta TOTES les activitats programades al monestir de Sant Llorenç en els propers mesos

Civitas Cultura Cultura Monestir de Sant Llorenç programació cultural

Comentaris