L’Ajuntament de Cercs encoratja les entitats del poble a fer una consulta popular sobre la incineradora

L’Ajuntament de Cercs encoratja les entitats i associacions del poble a iniciar “una consulta popular sobre la conveniència de la incineradora”. El ple municipal ho va aprovar per unanimitat aquest dimecres, en donar el vistiplau a una moció presentada pel regidor de PIBER, Germán Sánchez.

La moció recalca que “l’Ajuntament respecti la idea de compartir un projecte que afecta a tots els ciutadans, entitats i associacions”. També matisa que l’Ajuntament haurà de mantenir-se al marge de la consulta, però haurà de comunicar la proposta al teixit associatiu del poble perquè siguin ells qui la facin realitat.

La part expositiva de la moció recorda que “en els últims temps s’han fet consultes populars a Catalunya per diferents motius sense incidències, demostrant l’alt grau de maduresa de la nostra societat”. També recorda que a Cercs hi ha associacions i plataformes contràries a la instal·lació de la incineradora a l’antiga central tèrmica, i que una consulta és “un moviment cívic i ciutadà que podria esvair dubtes sobre la conveniència de la incineradora”.

[ACTUALITZAT 18.40h] L’alcalde de Cercs, Jesús Calderer, ha matisat a l’Aquí Berguedà que el govern va proposar que s’introduís un darrer punt a la moció, que acordés que la consulta es fes seguint la llei de consultes catalana. Es va acceptar i es va introduir a la moció. Calderer ha recalcat que “l’ideal seria que la consulta es fes quan tothom tingués el màxim d’informació sobre la taula”. També ha afegit que “el resultat de la consulta no podrà ser vinculant perquè no només depèn de l’Ajuntament i se’ns podria acusar de prevaricació, però sí que ens comprometem a recollir el resultat i defensar-lo, sigui quin sigui”.