Festa Bolets La Pobla Lillet 2020

Política

Patrocini Canal seguirà al Consell Comarcal amb el suport les agrupacions de Borredà i Capolat

Patrocini Canal seguirà al Consell Comarcal amb el suport les agrupacions de Borredà i Capolat

Patrocini Canal seguirà sent consellera comarcal, tot i desvincular-se de l’associació d’agrupacions d’electors. A nivell administratiu no hi haurà canvis al ple del Consell, però a nivell intern Patrocini Canal passa a representar una unió de tres agrupacions: la seva (SOM Avià) i les de Borredà i Capolat.

Abans de prendre la decisió de desvincular-se de la resta d’agrupacions, Canal va assessorar-se legalment a través del seu secretari municipal i la Junta Electoral Provincial. La Junta li va confirmar que, en el seu moment, hagués pogut presentar-se com una unió d’agrupacions, sense necessitat d’incloure tots els grups d’independents de la comarca. La llei genera confusió en aquest darrer aspecte, però l’aval de la Junta Electoral no deixa lloc a dubtes.

Per tot plegat, Patrocini Canal se sent “legitimada” de mantenir la conselleria, conservant també el vincle amb les agrupacions de Borredà i Capolat. Tots tres partits junts (Avià, Borredà i Capolat) sumen prou vots i regidors per ocupar una conselleria. SOM Avià va aconseguir 905 vots i 8 regidors a les eleccions; l’agrupació de Borredà va aconseguir 4 regidors i 168 vots; i l’agrupació de Capolat va aconseguir dos regidors i 44 vots. En total totes tres agrupacions sumen 1.117 vots i 14 regidors. En total, superen de llarg el 50% dels vots recollits per totes les agrupacions i també superen el 5% del total de vots emesos, necessari per tenir cadira al Consell.

En un primer moment, Patrocini Canal va explicar a l’Aquí Berguedà que es desvinculava de la resta d’agrupacions. En aquell moment, Borredà i Capolat encara no havien fet oficial que ells també ho feien i, tot i que en tot moment han mostrat suport a Canal, no va ser fins al cap d’unes hores que es van pronunciar.

La revista Aquí del mes de juliol –que es distribueix aquesta setmana per tot el Berguedà- va ser impresa en aquest impàs de temps i, per tant, no incorpora aquesta darrera informació. Amb aquest darrer moviment de les agrupacions de Capolat i Borredà, els números avalen que Canal mantingui la conselleria. Qui segueix sense sumar és Pep Llamas, que ha passat un any a l’oposició amb 283 vots i que, fins i tot, ara podria entrar a governar per formar la majoria que en aquests primers mesos de mandat s’ha resistit.

Les altres tres agrupacions d’electors (la Nou, Guardiola i Sagàs) han retret a Canal i Llamas “aprofitar-se dels vots dels municipis petits”. Canal replica que ella té “el suport suficient per acabar aquest mandat associant-me amb aquells amb qui m’entenc”. En aquest aspecte, l’alcaldessa d’Avià recalca que la seva desvinculació no és “al mateix sac” que la de Pep Llamas, ja que ella compta “amb suports suficients” per seguir al Consell.

agrupacions d'electors Consell Comarcal del Berguedà Patrocini Canal

Estic amb tu

Comentaris