La C-16 entre Bagà i Cercs, col·lapsada en sentit Barcelona en l’operació tornada del cap de setmana

Col·lapse important a la C-16 entre Bagà i Cercs, en sentit Barcelona, aquest diumenge a la tarda. Les cues s’han originat a partir de l’alçada de Cercs, tot i que el Servei Català de Trànsit ha eliminat el carril ràpid, tal com acostuma a fer en operacions sortida i tornada de caps de setmana. A última hora de la tarda, les cues han arribat fins a Bagà, segons han confirmat a l’Aquí Berguedà conductors atrapats a la carretera.

Un dels punts més col·lapsats ha estat a l’alçada de Guardiola. Tal com passa habitualment, el navegador de Google ha conduït molts cotxes cap a una ruta alternativa per dins del poble. Això ha fet que la circulació es compliqués encara més a la sortida sud del poble, on els conductors es tornaven a incorporar a la C-16. De fet, fa uns mesos l’Ajuntament de Guardiola va prendre la decisió de tallar l’entrada al municipi per evitar aquest fet en temporada alta. Aquesta setmana, fora de temporada d’embusos, les entrades a Guardiola no estaven tallades i els conductors han estat empesos a la falsa drecera que, a banda, també complica la mobilitat per dins del poble.

Recomanacions sense efecte

Aquest divendres l’Ajuntament de Barcelona i el Govern de la Generalitat van recomanar no desplaçar-se a segones residències ni sortir de l’àrea metropolitana si no era imprescindible. Ara bé, el conseller d’Interior, Miquel Buch, ja va avançar que els controls policials, de moment, només actuarien per aconsellar i que no s’aplicarien sancions als viatges estalviables.

La recomanació no va tenir l’efecte esperat. El mateix divendres es van generar cues a les sortides de Barcelona, i circulació intensa als punts habituals. El Servei Català de Trànsit va registrar retencions en indrets com l’AP-7, tant en sentit sud com nord, a les rondes de Barcelona, tant a la litoral com a la de dalt, o a carreteres com la C-17 o la C-58.

Imatges de les cues / CEDIDES

cues-c16-tunel-guardiola-2 cues-c16-tunel-guardiola cues-c16-tunel-guardiola-1