El Berguedà, líder en reciclatge al país

Després de gairebé dos anys de la implantació del porta a porta, el Berguedà es converteix en la comarca que més recicla (68,82% de recollida selectiva), passant per davant d’Osona que fins ara encapçalava el rànquing amb un 65,4%.
L’escalada del Berguedà ha estat fulminant, tenint en compte que fa dos anys se situava en el número 36 de la classificació, del total de les 42 comarques. I que al 2018 va passar al lloc 20. El fet que les poblacions situades a l’eix del Llobregat, que són les més poblades de la comarca, implantessin la recollida porta a porta a finals de 2018 hi té molt a veure.
Segons dades presentades avui pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i pel director de l’Agència de Residus de Catalunya (ARC), Josep Maria Tost, “del total dels residus municipals, l’any passat es va recollir selectivament el 44,8%, és a dir, 1,8 milions de tones, la xifra més alta de la història, i que representa un augment respecte l’any anterior del 9%”. Calvet ha qualificat d’”essencial” la implicació dels ens locals.

 

13 comarques ja superen el 50% de la recollida selectiva

Una altra dada positiva és que el nombre de comarques que supera el 50% de la recollida selectiva ha passat de 10 a 13: Berguedà, Osona, el Priorat, el Moianès, la Segarra, el Pallars Sobirà, el Montsià, la Conca de Barberà, la Garrotxa, l’Alt Urgell, el Bages, la Terra Alta i el Gironès. A més, les quatre primeres comarques -Berguedà, Osona, Priorat, i Moianès-, amb una recollida superior al 60%, ja estarien complint l’objectiu europeu.

X