La Covid-19 capgira la primera edició dels premis Mirada Jove: no hi ha guanyadors però sí obres exposades al monestir de Sant Llorenç

La Covid-19 ha capgirat els plans de la primera edició del concurs Mirada Jove. L’empresa Liven, principal organitzadora de la iniciativa, ha arribat a un acord amb Civitas Cultura per tal que algunes de les obres presentades en el certamen siguin exposades al monestir de Sant Llorenç, a Guardiola de Berguedà, durant tot l’estiu.

El premi pretenia fomentar la cultura gràfica i audiovisual en els joves del Berguedà i fer-los fixar en aspectes rellevants de la comarca. S’hi van inscriure el 100% de centres de secundària berguedans, un 26% de les escoles de primària i de la Llar Santa Maria de Queralt. Cada participant havia d’entregar una làmina-mural portable (de dimensions 100x70cm) i un vídeo que recollís el procés creatiu i l’execució de l’obra (d’un minut de durada).

L’inici del confinament per la pandèmia va caure quinze dies abans de la data límit per presentar els treballs. Això va fer que molts centres no poguessin entregar les seves obres. Al final, en vista de l’evolució de la pandèmia, l’organització va plantejar als centres la possibilitat d’exposar al públic els treballs acabats i seleccionats per “reconèixer l’esforç creatiu portat a terme pels alumnes i els professors”. Així, finalment s’han seleccionat 14 murals, amb els seus vídeos corresponents, fets per alumnes de secundària del Berguedà.

X