Anna Forcada, nova gerent de l’hospital de Berga

Canvi de gerent a l’Hospital Sant Bernabé de Berga. Segons ha avançat Regió7 i ha pogut confirmar l’Aquí Berguedà, Anna Forcada agafa el relleu d’Enric Ballabriga a la gerència de l’hospital comarcal.

Forcada, que també és gerent de l’Institut Català de la Salut (ICS) a la Catalunya central, es converteix en la segona gerent de la història recent de l’hospital. Durant la pandèmia, la cap d’infermeria, Joana Rodríguez, va assumir la responsabilitat en funcions davant la baixa d’Enric Ballabriga. Segons explica Regió7, Ballabriga deixa el càrrec per problemes de salut, tot i que el relleu en la gerència coincidirà pràcticament amb la seva jubilació.

Segons han confirmat fonts de l’hospital, el nomenament de Forcada s’ha fet oficial aquesta setmana i la nova gerent ja s’ha presentat als treballadors del centre. Encara no s’ha incorporat a la feina a l’hospital, però està previst que ho faci de manera imminent.

Amb el traspàs a tocar

Els propers mesos seran claus per culminar el traspàs de la gestió de l’hospital al Departament de Salut. El centre passarà a ser comandat per l’empresa pública Salut Catalunya central en les properes setmanes. De fet, el traspàs ja s’hauria d’haver efectuat aquesta primavera, però la pandèmia va aturar tot el procés. L’alcaldessa de Berga, Montse Venturós, ha apuntat en més d’una ocasió, al llarg de la pandèmia, que l’Ajuntament va quedar a tres setmanes de poder formalitzar el traspàs.

Ara, amb la nova gerent i a l’espera que la pandèmia quedi totalment superada, l’hospital i la Generalitat reprendran el procés i s’espera que Forcada lideri aquesta transició.

X