El Berguedà acull un curs de monitors de lleure

L’alberg La Sala, situat a prop de la carretera que uneix Guardiola de Berguedà i La Pobla de Lillet, rep aquest dijous un grup de joves del Moviment de Centres d’Esplai Cristians Catalans (MCECC) de la Fundació Pere Tarrés que aspiren a ser monitors i directors de lleure. A més de la formació d’altres anys se’ls explicarà com s’han d’adaptar les activitats al nou context marcat per la covid-19. L’entitat destaca que els monitors “han estat el primer contacte social i educatiu dels infants i joves” després del confinament i que les activitats d’estiu han servit per “provar” mesures que es poden posar en marxa en l’inici de curs.

Durant els deu dies que dura el curs, un grup de docents impartirà els diferents tallers i formacions específiques en àrees com educació emocional, interculturalitat, resolució de conflictes, psicologia, educació ambiental, primers auxilis, recursos d’animació, gestió i marc legal, entre d’altres. Els tallers incidiran explícitament en l’educació en valors i posaran atenció a les mesures de seguretat higienicosanitàries.

Aquest curs també s’imparteix en aquests mateixos dies a la casa de colònies La Ruca, al Bages. Quan acabi aquest curs l’entitat haurà format unes 225 persones en lleure educatiu durant aquest mes d’agost. El MCECC agrupa més 200 centres d’esplai amb més de 22.000 infants, adolescents i joves, gràcies a la tasca voluntària de més de 4.200 monitors.

X