Un tall de llum etern causa malestar a la Pobla de Lillet

Una part dels ciutadans de la Pobla de Lillet van viure aquest dimecres una situació insòlita. Es van quedar sense subministrament elèctric durant dotze hores, des de les 9 del matí fins passades les 9 del vespre. Endesa, la responsable d’efectuar el tall, va avisar el consistori de la seva intenció just el dia abans, però les hores i la durada del tall que inicialment tenia previstes no es van correspondre finalment amb la realitat.

Segons ha assegurat l’alcalde del municipi, Enric Pla, a l’Aquí Berguedà, en un principi el tall havia de ser de les 5 de la tarda fins a 2/4 de 8 del vespre. Segons Pla, l’empresa va cometre un error tècnic en desconnectar la corrent i això va provocar que el tall es demorés molt més temps de l’esperat.

El consistori, en rebre l’avís sense antel·lació per poder advertir la població, va comunicar a l’empresa la seva negativa i “vam creure que entendria els nostres motius”, assenyala Pla. No obstant, l’empresa va fer cas omís a la sol·licitud del consistori i els habitants ue van patir el tall no es van poder anticipar a  una situació del tot adversa. “Som un poble turístic, tenim els bars plens, les segones residencies plenes, i molta gent no va poder teletreballar i se li van fer malbé els aliments“, es queixa el batlle, que també reconeix que es van veure superats pel gran nombre de trucades que van rebre de la població.

El consistori ja s’ha tornat a posar en contacte amb Endesa per demanar-li explicacions sobre la manera en com es va executar el tall i pel tardà avís.

X