La contrarellotge de la Portal Attack resisteix al Covid-19

La Retrotrobada, la cita de les bicicletes clàssiques de Berga, es tornarà a celebrar enguany tot i la pandèmia del Covid-19. Després de dos anys d’absència, es va recuperar el 2019 i es mantindrà també aquest any. Això sí, serà una edició extraordinària per les circumstàncies sanitàries i tan sols es podrà celebrar la Portal Attack, una contrarellotge per eliminatòries al casc antic de la ciutat, que comptarà també amb diverses mesures de protecció sanitarià pels participants.

Aquesta edició se celebrarà el pròxim 5 de setembre a partir de 2/4 de 9 del vespre, i està previst que conclogui abans de la mitjanit. El recorregut anirà des de la Plaça de Sant Joan fins al Portal de Santa Magdalena. Per participar-hi caldrà disposar d’una bicicleta clàssica, sense pedals automàtics (amb clips o sense) i amb cablejat exterior. Els organitzadors de la prova també demanen als participants que es vesteixin “retro” i adverteixen que és important “la pràctica de cadascú en la mecànica” ja que pot acabar decidint la cursa.

Tot i aquest format molt reduït, la cita comptarà amb el gran atractiu de que serà retransmesa per la Xarxa de Televisions Locals, entre les quals es troba Televisió del Berguedà. A més, els berguedans també podran seguir la cursa en directe a través d’una pantalla gegant que s’instal·larà a la Plaça Sant Pere. Tot i que encara queden unes dues setmanes, des de l’organització es valora molt positivament el nivell d’inscripcions a hores d’ara i s’assegura que és inclús “millor” que el de l’any anterior.