L’Agència de Desenvolupament forma futurs professionals sociosanitaris

L’Agència de Desenvolupament del Berguedà ha iniciat un cicle de formacions d’atenció sociosanitària per captar nous professionals d’aquest sector a la comarca. Consta d’un Certificat de Professionalitat d’Atenció sociosanitària de persones dependents en institucions socials que ha arrancat aquest dilluns 24 d’agost, i d’un cicle de set seminaris d’acompanyament a les persones previst per als mesos de setembre i octubre.

El president de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, Lluís Vall, assegura que “hem de seguir apostant per la formació i fer-ho en allò en què al territori hi ha una gran necessitat. Per això, i fruit de la pandèmia del COVID-19, la comarca necessita una injecció de personal en el sector sociosanitari, i per prevenir és necessària la formació”, assenyala.

D’una banda, el Certificat de Professionalitat vol incrementar el nombre de persones amb la capacitat i la titulació necessàries per incorporar-se en residències del territori. Té una durada de 470 hores i compta amb pràctiques professionals no laborals. La novetat serà el cicle de seminaris dedicats a l’acompanyament a les persones, que sorgeix de la necessitat d’incrementar el capital competencial dels professionals del sector sanitari. Aquest cicle ha de donar eines als participants per poder fer front, en millors condicions, a possibles rebrots de la COVID-19 o a situacions similars que es puguin donar en un futur.

Aquest cicle de seminaris, que es realitzaran de manera gratuïta i online, seran impartits per experts amb una àmplia trajectòria professional i experiència assistencial; i s’oferiran a tots els professionals del sector sociosanitari del Berguedà així com als usuaris de la borsa sanitària.

 

X