L’Associació Pro Disminuïts Psíquics aixeca el vol

Després de patir importants perdúes econòmiques que van posar en risc la seva viabililitat, l’Associació Pro Disminuits Psíquics del Berguedà ha aconseguit assegurar la seva continuïtat gràcies a les ajudes de gairebé tots els ajuntaments de la comarca, el Consell Comarcal, i diverses empreses i entitats.

Així ho ha anunciat aquest dilluns en una roda de premsa la presidenta de l’Associació, Cecília Camprubí. “El futur era molt incert, però un grup de gent de la junta va creure que ens en podíem sortir i es van arremangar per tirar endavant econòmicament l’entitat“, assegura Camprubí. A més, la presidenta ha agraït “la bona resposta” del territori davant la crida realitzada per salvar l’entitat.

L’associació va patir una forta crisi a principis del 2019 i no va ser fins a l’estiu quan, amb el compromís de la societat civil i de les institucions de la comarca, se li va donar resposta a través d’importants ajuts econòmics. Tot i que l’entitat no està del tot sanejada, durant aquest període de temps hem “aconseguit professsionalitzar la gestió, ajustar despeses, incrementar ingressos i limitar pèrdues. Però no n’hi ha prou amb sortir del pou, també volem ampliar serveis“, recorda Camprubí. Per la seva banda, la gerent de l’associació, Ester Comellas, ha assenyalat que l’aportació de 200000 euros de 29 dels 31 ajuntaments de la comarca i del Consell Comarcal s’han “destinat íntegrament a pagar el deute amb els treballadors i el sou de gerent“. L’entitat, que ara s’ha convertit en fundació tal com ho va demanar la Generalitat, ha aconseguit mantenir el lloc de treball de 140 persones.

X