Berga posarà a punt Queralt abans de la gala

Els capitans de Queralt 2020 han organitzat una jornada de neteja de l’entorn del santuari per tal que es trobi en les millors condicions en la gala que s’ha de celebrar el proper 8 de setembre. Si les noves condicions sanitàries ho acaben permetent, l’acció es portarà a terme el diumenge 30 entre les 8 del matí i la 1 del migdia.

Les zones en les quals es focalitzarà aquesta recolida de deixalles i brutícia serà en el pàrquing i les escales per pujar a dalt al santuari. La regidora de Cultura de l’Ajuntament de Berga, Roser Valverde, ha assegurat a l’Aquí Berguedà que “valorem molt positivament que hi hagi aquesta voluntat a nivell veïnal de cuidar el medi natural“. Valverde ha recordat que el consistori “ja té programades unes netejes annuals dels voltants del santuari en dates assenyalades com són per Sant Marc i la Gala de Queralt“, tot i que aquest any s’hi haurà d’afegir també aquesta proposta de la capitania.

En principi, les actuacions del consistori se centraran més en les tasques de jardineria i desembrossament de l’entorn, mentre que la iniciativa de la capitania va més focalitzada a recollir les deixalles i els plàstics que s’han anat acumulant al llarg de l’estiu per la notable afluència de visitants. Els interessants en participar en la jornada s’hi poden apuntar mitjançant aquest formulari: https://docs.google.com/forms/d/1m_uYQIAVNdcHyM5pW5NC-KzQPYynepsXD_qdlEqAsF8/viewform?edit_requested=true 

X