Se suspèn el concurs de boletaires de Puigventós i la falla del passeig de la Pau

La Penya Boletaire de Berga ha suspès el concurs de boletaires de Puigventós pel coronavirus. Els organitzadors entenen que, tot i que la pandèmia no impedeix a les persones anar a buscar bolets, el concurs seria “un punt on es concentrarien moltes persones” i insisteixen que “el que toca és evitar aglomeracions”.

Tampoc hi haurà falla al passeig de la Pau de Berga. De fet, al maig, la Penya ja va decidir no començar a construir la falla, com feia cada any, en veure que la pandèmia dibuixava un escenari molt incert de cara a la tardor. “El temps ens ha demostrat que va ser una decisió encertada; la gràcia de la falla, més enllà de col·locar-la al mig del passeig de la Pau, és que molta gent vagi a veure com crema, i això ara no toca”, ha explicat a l’Aquí Berguedà el president de l’entitat, Ramon Minoves.

A banda, Minoves ha explicat que la festa es finançava a través de tres eixos: l’aportació pública (de les administracions), les col·laboracions i els diners que s’aconseguien fer amb l’esmorzar a Puigventós. “Aquest any no podem fer activitats per finançar la festa, i això també és un problema. La pandèmia ens ha tocat fort”, ha reconegut el president.

El concurs de fotografia resisteix a la covid-19

No hi haurà concurs de boletaires, però sí de fotografia. El certamen, a més, està d’aniversari: fa 40 anys. Per això, l’organització ha decidit convocar-lo, però sense dotació econòmica.

Cada participant hi pot presentar un màxim de 5 imatges, en format digital, i que tinguin a veure amb els bolets i el seu entorn. Les fotografies s’hauran de presentar en format JPG, amb una mida mínima pel costat llarg de 3.000 punts i una mida màxima del fitxer de 8Mb. Cada imatge ha de tenir un títol i s’ha d’enviar a l’adreça penyaboletaireberga@gmail.com. Per inscriure’s, s’haurà de fer constar el nom, l’adreça, el telèfon i el correu electrònic, al mateix mail on s’adjunta la fotografia. El termini màxim per presentar-s’hi és el 22 de setembre.

No hi haurà premi en metàl·lic, però sí tres premis en forma de trofeus. Seran tres escultures de rovellons fetes a mà per la prestigiosa artista de Montmajor Josefina Vilajosana. No hi haurà entrega de premis, sinó que els trofeus s’enviaran a casa dels guanyadors. Això sí, totes les obres presentades es podran veure al web de la Penya i s’exposaran al vestíbul del Casal Cívic de Berga, a la plaça de Sant Joan, durant la primera quinzena d’octubre.