L’ambient d’estiu tornarà entre dijous i dissabte

L’estiu meteorològic i l’agost ja són història, tot i que això no vol dir que la transició cap a la tardor ja sigui ferma. Després d’uns dies en els quals hem pogut assaborir l’ambient típic d’aquesta estació, amb un episodi de pluges extraordinari al Berguedà i unes temperatures que ens han obligat a rescatar alguna peça d’abric de l’armari, sembla que la calor encara no es vol retirar del tot.

En tot cas, aquesta pujada de les temperatures no s’espera fins dijous. Aquest dimecres encara persistiran algunes nuvolades i no és descartable que a la tarda es pugui escapar algun ruixat força residual en punts de l’est de la comarca. Mentrestant, les temperatures pràcticament seran calcades a les d’aquest dimarts; les màximes es mouran entre els 20 i 25ºC en general, mentre que les mínimes més baixes voltaran els 10ºC, puntualment per sota.

L’estabilització del temps arribarà dijous, ja que amb la retirada dels núvols el cel quedarà radiant durant tota la jornada. A més, el fred en alçada que ens ha acompanyat aquests últims dies s’anirà retirant, i això propiciarà que les temperatures tornin a ser més normals per l’època de l’any. De fet, s’espera que les màximes puguin pujar entre 2 i 3 graus el dijous, i de cara a divendres i dissabte encara es podrien enfilar un parell o tres de graus més.

Tot i que no ens acostarem ni de bon tros a la calor d’ara fa just una setmana, si que es podrien tornar a assolir els 30ºC al Baix Berguedà. La temperatura mínima també serà lleugerament més alta, però les nits cotinuarant sent de molt bon dormir. Aquests són els valors previstos per Berga de cara als propers dies:

Temperatures Berga

Les novetats vindrien de cara a diumenge, quan ens podrien tornar a afectar nous ruixats que encara serien més importants el dilluns. Si bé encara queden força dies per acabar de determinar l’abast d’aquest canvi de temps, en principi no hauria de ser tan important com el que ens va afectar a finals de l’última setmana.