Salut

El Berguedà té un sol ingressat per Covid-19, però el risc de rebrot torna a repuntar

El Berguedà té un sol ingressat per Covid-19, però el risc de rebrot torna a repuntar
El risc de rebrot al Berguedà ha passat de 15,56 a 94,58 en l'última setmana. GENCAT

L’Hospital Sant Bernabé de Berga té un pacient ingressat per Covid-19. La setmana passada no n’hi havia cap, segons les dades proporcionades pel centre hospitalari. La situació a l’hospital és encara molt lluny de la viscuda al març i l’abril, quan va esclatar la pandèmia. Però hi ha diversos indicadors que mantenen la comarca amb la guàrdia alta.

Segons dades del Departament de Salut, en l’última setmana s’han detectat cinc nous casos de Covid-19 a tota la comarca. Quatre d’aquests casos són de persones assegurades a l’Àrea Bàsica de Berga, mentre que el cinquè cas és a l’Alt Berguedà. Aquests cinc casos nous en aquesta entrada de setembre han fet  que el risc de rebrot al Berguedà deixi de ser baix i se situï en taronja (mitjà-alt). Val a dir, però, que tres quartes parts de les comarques de Catalunya tenen un risc de rebrot alt. Això sí, el Berguedà té una de les taxes de velocitat de reproducció més altes de Catalunya (2,00).

covid-velocitat-bergueda-1009-gencatMapa de velocitat de propagació per comarques. El Berguedà, en vermell, juntament amb Urgell i Priorat. [CLIC AL MAPA PER A MÉS INFORMACIÓ]

Tres setmanes a l’alça

A mitjans d’agost, el virus es va situar en xifres molt alarmants a la comarca, tot i que el nombre d’ingressats a l’hospital s’ha mogut entre 0 i 1 durant tot l’agost. Gairebé cap dels casos detectats requeria un ingrés hospitalari, però se’n van arribar a detectar 25 en una sola setmana a tota la comarca. Això va fer que el risc de rebrot s’enfilés fins a 244,78 el 25 d’agost i la taxa de reproducció superés el 3,00. Des de llavors, el nombre de casos detectats s’ha estabilitzat fins al punt d’arribar, el 2 de setembre, a un risc de rebrot de 15,56 i una velocitat de propagació de 0,25.

Tot això ha quedat enrere després del repunt dels últims dies. El risc de rebrot de 15,56 del 2 de setembre s’ha convertit en el 94,58 de principis d’aquesta setmana; i la velocitat de reproducció de 0,25 s’ha enfilat fins a 2,00. Mentrestant, els professionals insisteixen que no val a badar per mantenir el virus a ratlla.

coronavirus COVID-19 Departament de Salut Generalitat Hospital de Berga Hospital Sant Bernabé

Estic amb tu

Comentaris