La Fira del Bolet i del Boletaire de la Pobla serà més curta però més intensa, i traurà el tast a l’aire lliure

Hi haurà Fira del Bolet i del Boletaire a la Pobla de Lillet. Serà aquest dissabte, 26 de setembre, en format reduït i amb els actes centrals a l’aire lliure. Però la principal notícia és que “serà”, malgrat que fins fa poques setmanes el propi Ajuntament tenia seriosos dubtes sobre la possibilitat de celebrar els 30 anys de la mostra. no les tenia totes. “Durant tot l’estiu ha vingut molta gent de fora a la Pobla i hem pogut controlar els rebrots, aquesta vegada també ho aconseguirem”, ha dit el regidor de Festes, Xavi Serra.

La Fira del Bolet i el Boletaire, això sí, s’escurça un dia: fins ara s’allargava des de dissabte fins diumenge, però enguany només serà dissabte. L’organització s’aferra a mantenir el tast gastronòmic però el treu del pavelló per fer-ho sortir al carrer, i el limita a un màxim de 20 parades. Serà just davant l’Ajuntament i es complementarà amb dos concerts: un, a les 12 del matí, a càrrec de Crazy Trio; i un altre, a les 6 de la tarda, a càrrec de Sr. Ramon. “Són els dos moments del dia en què acostuma a venir més gent al tast”, assegura el regidor.

Per reduir les possibilitats de transmissió del virus, l’Ajuntament ha prescindit dels llocs per seure durant el tast. En altres edicions, la fira-tast comptava amb un espai on els visitants podien reposar i provar els productes que oferien els artesans. Aquest any no serà així, amb l’objectiu de reduir els espais on el virus corre un risc més alt de transmetre’s. L’organització també ha prioritzat que les 20 parades d’artesans siguin gastronòmiques.

L’any de la consolidació del concurs boletaire

El concurs de boletaires i el concurs infantil que es van estrenar l’any passat, aquest any es mantenen i busquen consolidar-se en un any en què la temporada de bolets apunta maneres. A la Pobla, els participants es podran inscriure a partir de les 7 del matí a l’Ajuntament. A 2/4 d’1 del migdia hi haurà l’arribada dels boletaires i a les 2 l’entrega de premis. Els guanyadors rebran vals de descompte per gastar en qualsevol comerç del poble. Els participants del concurs infantil rebran un obsequi.

En paral·lel durant tot el dia hi haurà una exposició micològica i a les 5 de la tarda es desconfinaran els Capgrossos de la Pobla perquè es passegin per la fira-tast.

Consulta tots els actes de la Fira del Bolet i del Boletaire de la Pobla de Lillet al Sortim, l’agenda cultural de l’Aquí Berguedà

X