Tots els jugadors de l’Handbol Berga que van estar en contacte amb els tres positius han donat negatiu a la prova

Tots els jugadors del sènior masculí de l’Handbol Berga han donat negatiu a les proves PCR que es van fer dilluns passat, després que s’hi detectessin tres casos. El club ho ha fet oficial en un comunicat on també reitera que tots els components del primer equip i del filial compliran la quarantena de quinze dies, tal com marquen els protocols del Departament de Salut. Un cop acabada la quarantena, la primera setmana d’octubre, es reprendran els entrenaments. Això sí, la quarantena ha afectat la competició de tots dos equips, que no podran disputar les primers dues jornades de lliga.

Els tres jugadors positius van entrenar amb el grup dimarts de la setmana passada. No tenien símptomes ni eren coneixedors que eren portadors del virus. Divendres van saber que havien estat en contacte directe amb positius durant les vacances, van fer-se la prova PCR i, per iniciativa pròpia, van decidir no assistir a l’entrenament que el sènior va fer al vespre.

Dissabte al migdia es van confirmar els tres casos positius i el club va activar el seu protocol Covid. El coordinador Covid, Ramon Caballé, va assegurar-se que tots els jugadors que havien estat en contacte amb els tres positius s’assabentessin de la situació i es confinessin a casa. “Ho vam explicar a través dels grups de WhatsApp que tenim i vam trucar a aquelles persones que no van respondre els missatges”, va explicar Caballé, dilluns, a l’Aquí Berguedà. Els sanitaris van posar-se en contacte amb els contactes directes diumenge al matí, però el protocol de l’Handbol Berga des de dissabte al migdia va permetre que Salut es trobés tots els possibles positius, confinats a casa des de feia gairebé 24 hores.

L’activitat al club continua

Els entrenaments dels equips base continuen amb normalitat, seguint les mesures de prevenció de Covid. Això és possible gràcies als entrenadors, que durant tota la setmana han evitat el contacte amb material d’altre equips per, així, evitar la transmissió del virus entre equips del club.

X