L’hospital de Berga té sis pacients amb diagnòstic de Covid-19, cinc més que fa una setmana

L’hospital Sant Bernabé ja té sis pacients ingressats amb diagnòstic de Covid-19. Són cinc més que fa una setmana, quan només n’hi havia un. En la darrera setmana no hi ha hagut cap defunció nova, ni tampoc cap nou contagiat entre el personal del centre. Durant tota la setmana, l’hospital ha insistit en no abaixar la guàrdia per evitar l’increment de contagis a la comarca.

Segons les últimes dades del Departament de Salut, el risc de rebrot ha baixat lleugerament, després de patir un repunt important i situar-se per sobre de 200. Ara mateix és lleugerament per sota (199,41), però continua sent molt alt i el Berguedà segueix estant en alerta vermella. També ha baixat la taxa de velocitat de reproducció, que fins fa pocs dies deixava el Berguedà com una de les poques comarques del país en vermell. Ara mateix aquesta taxa ja és a 1,61, després de caure en molt pocs dies del 2,72 al 2,02.

Pel que fa a les comarques veïnes, la situació és especialment complexa a la Cerdanya, on el risc de rebrot ja és a 1.985,67 i la taxa de velocitat de reproducció a 2,11. Val a dir que el Berguedà és ara mateix qui presenta la taxa de rebrot més baixa, tot i que segueix en vermell: a Osona la xifra s’enfila per sobre de 500, pràcticament igual que al Solsonès; i al Bages la taxa ja és per sobre de 250.

X