Parèntesi de bonança abans d’un nou canvi de temps

Es manté la dinàmica meteorològica de l’última setmana. Fins dijous al migdia tindrem un temps estable i un ambient de màniga curta a migdia, però a partir de divendres arribarà un nou front que tornarà a portar temperatures de plena tardor i aquest cop, inestabilitat més generalitzada a tota la comarca fins dissabte al matí.

Aquest dimarts la jornada s’aixecarà amb alguns núvols, però a mesura que avanci el dia aquests aniran desapareixent i a la tarda el cel quedarà pràcticament serè arreu, tot i que en zones de muntanya persistiran una mica més. L’ambient nocturn continuarà sent fred, amb temperatures que es mantindran per sota de la barrera dels 10ºC en general, i al voltant dels 5ºC en alguns municipis de l’Alt Berguedà. En canvi, a les hores centrals del dia l’ambient serà més agradable i la màxima superarà els 20ºC a pràcticament tot el Baix Berguedà, mentre que al centre i nord de la comarca es quedarà entre els 15 i 20ºC en general.

Aquests són alguns dels valors màxims i mínims previstos per aquest dimarts:

Avià: 20/9ºC

Olvan: 21/9ºC

Cercs: 20/8ºC

Castellar de n’Hug: 17/6ºC

Gósol: 17/6ºC

Però el dia més càlid i assolellat de la setmana serà dimecres. El cel quedarà serè a partir de migdia i la temperatura pujarà entre 2 i 3 graus més. Al sud de la comarca es podrà arribar als 25ºC i pràcticament se superaran els 20ºC arreu, tret de la zona del Massís del Pedraforca. En canvi, la mínima no patirà variacions importants.

Serà l’últim dia de la setmana plenament estable, ja que a partir de dijous ja començarem a notar els efectes d’un nou canvi de temps que ens afectarà entre divendres i dissabte. La principal novetat de cara a dijous serà un augment de la nuvolositat previst a partir de migdia, tot i que això no es traduirà en precipitacions ni tampoc en una baixada important dels termòmetres. Fins i tot, les matinades de dijous i divendres seran una mica més agradables per aquesta presència de núvols.

Previsió temps 28-09

Tot i que encara queden dies per acabar-ho de confirmar, l’aire fred començaria a entrar durant la tarda i la nit de divendres, i aquest cop sí que aniria acompanyat de pluges més freqüents, amb una cota de neu que voltaria els 2000 metres durant la matinada de dissabte. A partir de dissabte al migdia l’ambient assolellat es tornaria a imposar però amb unes temperatures de tardor pràcticament calcades o encara més fredes que les d’aquest passat cap de setmana.

Si fas fotografies o vídeos de fenòmens meteorològics que passin al Berguedà, fes-los arribar a l’Aquí Berguedà. Envia’ns-ho, amb el teu nom i ubicació de la foto o vídeo, a través de Whatsapp al 93 821 05 62 o al correu meteo@aquibergueda.cat i ho publicarem.

X