El Concurs d’Emprenedors incorpora premis a la innovació i a l’impacte social i territorial

Torna el Concurs d’Idees Emprenedores del Berguedà. L’Agència de Desenvolupament ja ha posat en marxa la novena edició del certamen, que manté un estret vincle amb la Televisió del Berguedà, que emetrà les presentacions de les candidatures. El concurs dona continuïtat al format de les anteriors edicions, però incorpora una novetat important: els premis.

Aquest any totes les candidatures es presentaran a una única categoria, el Premi Emprenedor, dins la qual hi haurà 3 premis: el Premi Emprenador, el premi al projecte més innovador i el premi al projecte amb més impacte social i territorial. El Premi Emprenedor és el principal guardó de l’edició: valora la viabilitat del projecte, la maduresa, les habilitats i les aptituds dels promotors i el potencial de creixement. El guanyador s’endurà 3.000 euros en metàl·lic i 5.000€ en serveis.

El jurat també concedirà un premi al projecte que es valori com el més innovador, ja sigui en quant a procés productiu, les noves tecnologies o les formes de treball, entre d’altres. El guardonat s’endurà 1.500 euros en metàl·lic i 3.000€, en serveis. I finalment el jurat també concedirà un premi al projecte de més impacte, on es valoraran ítems com la sostenibilitat, la inclusió social o la creació d’ocupació. En total, el guanyador rebrà 1.500 euros en efectiu i 3.000€, en serveis.

El concurs també manté el premi per vot popular. Tota la comarca podrà votar a través de la plataforma del diari Regió7 i l’opció més votada s’endurà un premi de 500€.

En les 8 edicions anteriors, ja són un total de 138 projectes emprenedors que s’han presentat, dels quals 22 han resultat guardonats i el 77% d’aquests, encara continuen funcionant.

Una oportunitat per posar a prova un projecte

El concurs –que compta amb el suport econòmic de La Caixa– s’emmarca dins el treball de l’Agència de continuar sensibilitzant, fomentant i impulsant l’emprenedoria i creació d’empreses a la comarca. L’emprenedoria és un dels aspectes emergents al Berguedà i ja s’està treballant des de les escoles (programa Cultura Emprenedora a les Escoles) i els instituts (Programa EJE), així com també en altres accions com l’Escola d’Emprenedors.

Lluís Vall, president de l’Agència de Desenvolupament del Berguedà, destaca que “és molt important seguir apostant per aquesta iniciativa a la comarca ja que es tracta d’una oportunitat sobradament consolidada al territori i es dona el cas que molts emprenedors esperen la convocatòria per presentar la seva proposta de projecte professional a establir a la comarca”. En alguns casos, explica Vall, el concurs serveix per “contrastar si la idea és bona i el projecte pot tenir l’oportunitat per madurar i acabar arrelant”.

El termini de presentació de candidatures s’estén fins al 23 de novembre i tota la informació: bases, inscripcions i registre està disponible a la web www.adbergueda.cat.

X