El desmuntatge d’una bastida a la central tèrmica de Cercs propicia una nova denúncia de la Plataforma Anti-incineradora

La Plataforma Anti-incineradora de Cercs (PAIC) acaba de posar una nova denúncia als Mossos d’Esquadra en entendre que s’estan realitzant obres sense llicència a la zona de l’antiga central tèrmica de Cercs. Imatges d’aquesta mateixa setmana demostren que hi ha operaris treballant i, de fet, l’oposició va alertar ahir mateix el govern municipal.

WhatsApp Image 2020-10-01 at 11.40.43

Aquest avís ha propiciat que aquest matí l’Ajuntament inspeccionés la zona i comprovés que, efectivament, hi ha operaris treballant, però no pas en l’enderroc d’edificis –que està suspès des de fa mesos-, sinó en el desmuntatge d’una bastida. Ho ha confirmat a l’Aquí Berguedà l’alcalde de Cercs, Jesús Calderer, que ha explicat que era “una bastida que en el seu moment van utilitzar per treure l’amiant, però que ara mateix no s’està utilitzant”. L’empresa està pagant un lloguer per una bastida que està en desús i, per això, ha decidit retirar-la.

La Plataforma insisteix en la moratòria a la incineració

La PAIC continua amb la moratòria a la incineració a tot Catalunya entre cella i cella. També demanen que es desmantelli la central tèrmica i que es garanteixi que els canvis urbanístics que es facin vetllin perquè no s’hi instal·li cap industria contaminant mai més.

En paral·lel, la Plataforma insisteix en demanar la dimissió de Jesús Calderer com a alcalde i el seu cessament com a conseller comarcal de Medi Ambient. Defensen que hi ha “indicis de delictes urbanístics i ambientals al voltant de la central” i retreuen a l’alcalde que ell hi estigui darrere.

La Plataforma ha convocat una mobilització a la C-16, a l’alçada de la central tèrmica, aquest diumenge a la tarda, a partir de 2/4 de 5 i fins les 7. L’objectiu de la protesta és exigir que s’aturi realment tota l’activitat a la central, clamar per una llei de residu zero i perquè es faci efectiva la moratòria a la incineració a tot el país.