L’hospital de Berga dona sis altes i ingressa dos pacients en una setmana, però el risc de rebrot es dispara al Berguedà

El risc de rebrot al Berguedà ja és per sobre de 400. En dues setmanes, el nombre de casos detectats ha crescut de manera exponencial i, segons les últimes dades, el risc de rebrot ja se situa a 432,38. La dada més alertant és que la velocitat de reproducció torna a repuntar després de la caiguda de la setmana passada: ja és altra vegada per sobre de 2 (2,09).

Els últims set dies s’han detectat 64 casos a tota la comarca. D’aquests, 41 s’han detectat a Berga, 7 a Bagà, 6 a Gironella, 4 a Puig-reig i 2 a Olvan. A Avià, Saldes, Gòsol i Santa Maria de Merlès se n’ha detectat un. Això fa que el risc de rebrot sigui molt elevat en aquests municipis. A Berga és de 950,37 i ha fet, per exemple, que l’Handbol Berga hagi prohibit l’accés de públic als partits que es disputin al pavelló fins a nova ordre.

Tot i les altes xifres (en molts casos condicionades per la poca densitat de població de les zones), la situació a l’hospital segueix bastant continguda. En l’última setmana s’han donat sis altes a pacients que estaven ingressats amb diagnòstic de Covid-19. Això sí, hi ha dos pacients ingressats, que ho han hagut de fer en els últims set dies. La nota positiva és que no hi ha hagut cap defunció ni cap nou contagi entre el personal de l’hospital.

X