Dos detinguts per robar una bossa de mà de dins un cotxe a Berga mentre els propietaris estaven distrets

Els Mossos d’Esquadra de la comissaria de Rubí van detenir el passat 30 de setembre dos homes de 30 i 37 anys, veïns de Cornellà i Barcelona, com a presumptes autors de dos delictes de furt, un d’ells en grau de temptativa. Els fets van tenir lloc el migdia del 16 de setembre, quan els Mossos de la comissaria de Berga van tenir coneixement que s’havia produït el robatori d’una bossa de mà en un pàrquing de la zona comercial de la carretera de Sant Fruitós, a la sortida sud de la ciutat.

Els lladres van aprofitar que el propietaris d’un cotxe estaven ocupats manipulant la bateria del seu vehicle perquè se’ls havia avariat. Un dels homes se’ls va apropar i cridant de males maneres els va distreure. Tot seguit, i aprofitant que tenien les portes del cotxe obertes, van sostreure una bossa de mà. A dins hi havia documentació personal, 150 euros en efectiu, unes ulleres, claus i un telèfon mòbil valorat en 700 euros.

L’endemà mateix, gràcies a la col·laboració ciutadana, els Mossos van recuperar l’esmentada bossa de mà a la rotonda de Cal Blau de Gironella i es va poder retornar tota la documentació a la víctima.

El mateix dia, al cap d’una hora del primer fet, els Mossos de Berga van rebre la trucada d’una treballadora de la benzinera de Sant Vicenç de Castellet alertant que la volien robar. Concretament la treballadora havia sorprès un noi intentant sostreure el seu telèfon mòbil de darrera el taulell. En cridar-li l’atenció el lladre va marxar corrents sense sostreure res, i va pujar a un turisme estacionat amb dos ocupants més.

Els investigadors van identificar els presumptes autors i van emetre una ordre de detenció que es va materialitzar el passat 30 de setembre a Rubí, al Vallès Occidental. La investigació continua oberta i no es descarten més detencions.

Els detinguts, que tenen múltiples antecedents per fets similars, van passar el dia 3 d’octubre a disposició del jutjat de guàrdia de Rubí, qui en va decretar la seva llibertat amb càrrecs.

X