El Berguedà tindrà l’esperada actuació d’Obeses i la Cobla Berga Jove: no serà a Berga, sinó a Gironella

Al final sí que hi haurà l’espectacle d’Obeses i la Cobla Berga Jove al Berguedà. No serà a Berga -que era on estava previst inicialment- sinó a Gironella. Ho ha avançat aquest dimarts el diari Regió7 i ho han confirmat a l’Aquí Berguedà fonts de la cobla. Els artistes no han pogut arribar a un acord amb l’Ajuntament de Berga per temes logístics i de dates.

En declaracions a l’Aquí Berguedà, el regidor de Cultura de Gironella, Lluís Vall, ha recalcat que no ha volgut “tancar res sense abans parlar-ho amb l’Ajuntament de Berga”. En aquest sentit, les últimes setmanes Vall i la regidora de Cultura de Berga, Roser Valverde, han estat en contacte i no ha estat fins que Valverde ha confirmat la impossibilitat d’acollir l’espectacle que Gironella ha concretat la seva programació dins la tardor cultural al municipi.

La impossibilitat de fer l’espectacle a Berga ha causat rebombori les últimes setmanes a les xarxes socials. Tant la cobla berguedana com Obeses van queixar-se per les traves que entenien que posava l’Ajuntament, amb l’objectiu de fer pressió perquè l’actuació es reprogramés abans del 25 d’abril del 2021. A aquella data, la gira ja haurà acabat i Obeses estarà immersa en altres projectes.

Preguntada per l’Aquí Berguedà, la regidora Valverde va assenyalar fa uns dies que l’Ajuntament volia fer l’espectacle en un lloc obert, a l’aire lliure, perquè “lluís com es mereix”. Segons la regidora, els espais tancats dels quals disposa limiten molt l’aforament i, per això, defensava fer-lo al juny. Veient les queixes dels músics, la regidora va obrir la porta a seguir negociant, però les converses no han arribat a bon port.

Al pavelló de Gironella

A Gironella, el grup ho ha tingut “fàcil”, segons han explicat els propis músics. El concert serà al pavelló poliesportiu, el 21 de novembre, a 2/4 de 10 de la nit (21.30h), amb un aforament màxim de 500 persones. “Podríem arribar a 600 llargues, però preferim limitar-ho a 500 i anar tranquils”, ha matisat el regidor de Cultura.

L’espectacle a Gironella, a més, tancarà la gira d’Obeses i la Berga Jove. “És un concert per accident, perquè s’havia de fer a Berga. Però estem molt contents de poder-lo recollir i donar visibilitat al talent berguedà i, a més, en un tancament de gira”, ha dit Vall. Les entrades per l’espectacle es preveu que surtin a la venda la setmana que ve, quan l’Ajuntament presenti la seva tardor cultural.